Raul Ciurtin este antreprenorul care a transformat o fabrică falimentară într-o companie care se luptă cu multinaţionale

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 26 noiembrie 2012 90 afişări

Raul Ciurtin este antreprenorul care a transformat Albalact, o fabrică falimentară, într-o companie care se luptă în domeniul lactatelor cu multinaţionale.

. În ultimii cinci ani compania, care este listată la categoria a II-a a Bursei de Valori Bucureşti, a crescut cifra de afaceri de peste două ori şi jumătate şi a urcat două poziţii în topul procesatorilor, ajungând pe locul trei.

"Am ajuns în perioada în care mi se pare important să menţin Albalact în termeni de cifră de afaceri şi să fac cât de mult profit se poate", spune Raul Ciurtin. Compania a crescut an de an, chiar dacă după venirea crizei ritmul a fost încetinit, după ce în perioada de boom viteza de creştere anuală era de zeci de procente; pe-atunci însă şi piaţa creştea zdravăn - în 2006 industria a avansat cu o treime, iar compania a avut un avans de 70% a vânzărilor. Pe parcursul ultimilor cinci ani, cifra de afaceri a companiei a crescut de peste două ori şi jumătate şi deşi el însuşi este un exemplu că antreprenorii români se pot lupta umăr la umăr cu multinaţionalele, rezultatele nu-l fac pe ardeleanul get-beget să se împăuneze, ci mai degrabă se arată, după propriile spuse, "foarte atent" la ce se întâmplă în piaţă. Povestea afacerii a început când era medic stagiar la Baia Mare iar tatăl său, Petru Ciurtin, a cumpărat pachetul majoritar de acţiuni de la Albalact, o companie aflată la acel moment în pragul falimentului.

În primul semestru al acestui an cifra de afaceri s-a menţinut la nivelul celei raportate în aceeaşi perioadă din 2011: 166 milioane de lei. Profitul net din primul semestru al acestui an a depăşit 3,5 milioane de lei, fiind cu 58% mai mare decât profitul din primul semestru al anului 2011 (2,2 mil lei). În ultimii cinci ani compania a urcat două poziţii în topul procesatorilor de lactate, ajungând acum pe locul trei, după Danone şi Friesland Campina.


Business Magazin a lansat luni, 12 noiembrie 2012, a treia editie a catalogului 100 CEI MAI ADMIRATI CEO DIN ROMANIA. Detalii aici.

Urmărește Business Magazin

/lideri/raul-ciurtin-este-antreprenorul-care-a-transformat-o-fabrica-falimentara-intr-o-companie-care-se-lupta-cu-multinationale-10351105
10351105
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.