Michael Schnitzler are, la 31 de ani, zece ani vechime în cadrul Panalpina

Autor: Ioana Matei Postat la 07 februarie 2014 338 afişări

La 31 de ani austriacul Michael Schnitzler are deja o experienţă de zece ani în cadrul Panalpina şi povesteşte că a ajuns să lucreze în domeniu dintr-un complex de împrejurări.

Michael Schnitzler are, la 31 de ani, zece ani vechime în cadrul Panalpina

La terminarea facultăţii a intrat în contact cu zona de logistică pentru că tatăl său lucra în domeniu. Privind în urmă, evaluează că parcursul său profesional a fost mai rapid decât se aştepta pe vremea studiilor, fiind acum director general al operaţiunilor din două ţări – România şi Ungaria. Şi pentru că în octombrie a preluat conducerea Panalpina România, spune în glumă că anotimpul este pentru el „a doua primăvară", fiind numit responsabil de Ungaria din toamna anului 2011.

Mai nou, vine săptămânal în ţară şi petrece aici două-trei zile de fiecare dată; înainte de a fi responsabil de operaţiunile de pe piaţa locală obişnuia să-şi planifice trei-patru călătorii de afaceri, mai cu seamă la portul Constanţa. Pentru a afla mai multe despre România, a început să citească istorie, pentru a înţelege de ce „nu funcţionează mereu cum m-am aşteptat sinergiile dintre filiala românească şi cea din Ungaria".

„Pentru că avem o cotă de piaţă foarte mică, sunt încredinţat că putem să creştem ca să ajungem pe locul trei în topul operatorilor logistici, în condiţiile în care acum suntem pe locul nouă sau zece", explică Michael Schnitzler. Tot el spune că „în ultimii doi ani, am funcţionat într-un mediu foarte dinamic şi acest lucru cel mai probabil nu se va schimba. În plus, această perioadă a fost un real proces de învăţare pentru industria de profil".

Schnitzler a preluat conducerea companiei la 1 octombrie 2012, filiala locală făcând parte dintr-un grup care operează o reţea globală cu aproximativ 500 de birouri în peste 80 de ţări. Compania are servicii de transport aerian şi maritim intercontinental, dar şi servicii cu valoare adăugată şi soluţii complete de logistică. Compania a intrat pe piaţa românească în 2005 prin deschiderea unui birou la Oradea şi de-atunci a deschis reprezentanţe şi în Bucureşti, Constanţa, Timişoara şi Cluj, numărul angajaţilor ajungând acum la 25.


Michael Schnitzler

PANALPINA, UNGARIA ŞI ROMÂNIA

FUNCŢIE country manager

VÂRSTĂ 31 de ani

CIFRA DE AFACERI 2011 17,4 mil. euro

ANGAJAŢI 25

Urmărește Business Magazin

/lideri/michael-schnitzler-are-la-31-de-ani-zece-ani-vechime-in-cadrul-panalpina-12039067
12039067
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.