Manuela Banu: Încă din facultate am trăit într-o lume a bărbaţilor

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 08 aprilie 2012 222 afişări

Manuela Banu, director general al Orkla Foods, este una din cele mai puternice 100 de femei din business. Citeşte povestea Manuelei Banu în catalogul "100 Cele Mai Puternice Femei Din Business", începând cu 9 aprilie.



Manuela Banu este una din eroinele Catalogului "200 cele mai puternice femei din business", care va fi lansat în curând, şi ale galei "Woman in Power" (19 martie 2014).



BUSINESS Magazin: Cât de greu îşi croieşte o femeie drumul în lumea de business?

Manuela Banu: Încă din facultate am trăit într-o lume a bărbaţilor. Fascinaţia pentru avioane pe care o aveam încă din copilarie m-a făcut să optez pentru Facultatea de Aeronave de la Institutul Politehnic Bucureşti, unde doar 10% dintre studenţi erau femei. Aşadar, cum încă din tinereţe am lucrat într-un mediu predominat de bărbaţi, nu am resimţit niciodată că sunt o femeie care se străduieşte să "îşi croiască drum într-o lume a bărbaţilor". Dimpotrivă, a fost un drum firesc, chiar şi atunci când a trebuit să fac o schimbare deoarece industria aeronautică nu mai avea viitor în România.

BUSINESS Magazin: Care sunt calităţile feminine care ajută în business?

Manuela Banu: Capacitatea de organizare, de analiză, de a relaţiona cu oamenii mai uşor, flexibilitatea, atenţia la detalii, empatia sunt calităţi predominant feminine care ajută în afaceri.

BUSINESS Magazin: Branduri preferate: parfum, haine, accesorii.

Manuela Banu: La parfum prefer de departe casa Dior, însă în ceea ce priveşte hainele şi accesoriile, trebuie să simt că mi se potrivesc mie. Aşadar, acestea pot fi de la un chilipir găsit în vreun butic şic până la branduri recunoscute, cum ar fi Max Mara sau Burberrry.


Catalogul "100 Cele Mai Puternice Femei Din Business" prezintă interviuri cu reprezentantele de succes ale mediului de afaceri românesc actual şi conţine profilul profesional a 100 dintre liderii feminini.

Au experienţă, au putere, câştigă bine, sunt cochete şi se bucură de respectul celor din jur. Cuvântul lor este cel mai important sau printre cele mai importante în companiile pentru care lucrează. Cele mai puternice femei de afaceri din România sunt un segment aparte şi tot mai bine conturat dintr-o lume care, în mod tradiţional, a fost creată şi condusă de bărbaţi.

Catalogul "100 Cele Mai Puternice Femei Din Business" - prima ediţie va fi distribuit gratuit abonaţilor BUSINESS Magazin şi va putea fi achiziţionat online din 9 aprilie la adresa www.bmag.ro/cataloage, la preţul de 25 de lei (TVA inclus).

Urmărește Business Magazin

/lideri/manuela-banu-inca-din-facultate-am-trait-intr-o-lume-a-barbatilor-9487161
9487161
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.