Jan Veskrna se află la cel de-al treilea mandat în România la cârma CEZ

Autor: Ioana Matei Postat la 03 ianuarie 2013 127 afişări

Jan Veskrna a ezitat la propunerea din 2005 a grupului CEZ de a conduce activităţile acestuia în România, „dar a fost cea mai bună decizie pe care am luat-o în viaţa mea", consideră managerul care se află la cel de-al treilea mandat în România.

CEZ a început să îl curteze pe durata perioadei în care a fost manager în cadrul furnizorului de servicii pentru industria energetică Dalkia în Cehia cu scopul de a-l aduce la conducerea potenţialelor afaceri din Bulgaria, unde compania participa la nişte licitaţii. Compania nu a câştigat licitaţiile în Bulgaria, iar managerul a rămas la Dalkia, dar nu pentru mult timp, pentru că CEZ s-a întors la el când a câştigat licitaţia pentru Electrica Oltenia. Ca rezultat, Jan Veskrna conduce din 2005 operaţiunile locale ale grupului de utilităţi ceh CEZ şi îşi doreşte să rămână în România până la retragerea din activitate: "Am fost nomad toată viaţa, 80% din cariera mea a fost în afara Cehiei, dar mi-a ajuns; doresc să muncesc în România până mă voi retrage". Iar despre munca aici spune că este atât de intensă încât un "un an de muncă în România face cât doi în alte ţări". Când avea opt ani, Veskrna a fost înspăimântat de o poveste a tatălui său, doctor de profesie, care amputase piciorul unui om, iar explicaţia pe care i-a dat-o tatăl - că piciorul omului era bolnav şi astfel i-a salvat viaţa - a fost un model transpus de Veskrna în afaceri: "De când sunt în business, pot spune că «am tăiat multe picioare», dar cred că am crescut afaceri şi am adus profit acţionarilor". Veskrna nu are planuri de foarte lungă durată cu managementul şi energia, planul de a se pensiona la 50 de ani este pe lista de lucruri de făcut a managerului: "Vreau să mai fac maximum 5 ani ceea ce fac acum. Apoi vreau să mă retrag şi să am o viaţă activă plimbându-mă cu barca şi creionând benzi desenate în casa mea de piatră din Bretania".


Business Magazin a lansat luni, 12 noiembrie 2012, a treia editie a catalogului 100 CEI MAI ADMIRATI CEO DIN ROMANIA. Detalii aici.

Urmărește Business Magazin

/lideri/jan-veskrna-se-afla-la-cel-de-al-treilea-mandat-in-romania-la-carma-cez-10425013
10425013
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.