Iulian Stanciu este artizanul dezvoltării explozive a eMag

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 28 noiembrie 2012 386 afişări

În urmă cu câteva luni fondul de investiţii sud-american Naspers a preluat 70% din acţiunile eMag, într-o tranzacţie estimată la 100 de milioane de euro.

"Este un pas important pentru industria locală şi un semnal că jucătorii români pot fi atrăgători pentru investitorii internaţionali", declară Iulian Stanciu, director general al eMag, care va asigura în continuare managementul companiei şi păstrează 21,4% din acţiunile acesteia. Şi Radu Apostolescu păstrează un pachet de acţiuni - de 8,4%. eMag a avut anul trecut o cifră de afaceri de 145 de milioane de euro, în creştere cu 42% comparativ cu 2010, menţinându-şi poziţia de cel mai mare magazin online din sud-estul Europei. Pentru anul în curs reprezentanţii companiei estimau anterior o creştere a veniturilor până la 180 de milioane de euro. În portofoliul eMag se regăsesc atât produse şi soluţii IT şi de comunicaţii, cât şi echipamente electronice şi electrocasnice, iar compania operează magazinul www.emag.ro, precum şi şapte showroom-uri în Bucureşti, Iaşi, Ploieşti, Cluj, Constanţa şi Craiova.

Iulian Stanciu şi Sebastian Ghiţă (care a cedat acum întregul pachet de acţiuni) şi-au înmulţit frumos banii, de vreme ce anul trecut Asesoft a plătit câteva milioane de euro pentru 30% din pachetul de acţiuni al eMag cumpărat de la Bogdan Vlad şi Dan Teodorescu, doi dintre fondatori afacerii, alături de Radu Apostolescu. Timp de 12 ani Iulian Stanciu a fost practic artizanul dezvoltării explozive a Asesoft, evoluţie reiterată apoi şi în cadrul magazinului online. La cârma eMag a ajuns în urmă cu trei ani, odată cu preluarea pachetului majoritar de acţiuni de către Asesoft Distribution. Nu a fost implicat în afacere chiar de la început, însă ploieşteanul Sebastian Ghiţă l-a atras pe Iulian Stanciu cu ideea de a se ocupa de activităţile de retail de calculatoare din Bucureşti. O afacere pornită de la zero cu bani foarte puţini şi dezvoltată de atunci în cel mai mare distribuitor de produse IT&C de pe piaţă.


Business Magazin a lansat luni, 12 noiembrie 2012, a treia editie a catalogului 100 CEI MAI ADMIRATI CEO DIN ROMANIA. Detalii aici.

Urmărește Business Magazin

/lideri/iulian-stanciu-este-artizanul-dezvoltarii-explozive-a-emag-10355913
10355913
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.