Iulian Dascălu este cel mai mare proprietar român de centre comerciale de pe piaţa locală

Autor: Andreea Neferu Postat la 22 decembrie 2012 201 afişări

Cele cinci malluri deţinute de Iulian Dascălu îl fac pe omul de afaceri ieşean cel mai mare proprietar de centre comerciale de pe piaţa locală, portofoliul său reunind o suprafaţă închiriabilă de aproape 250.000 de metri pătraţi.

Dascălu a absolvit Facultatea de Finanţe-Contabilitate din cadrul Universităţii Petre Andrei din Iaşi şi controlează centrele comerciale Iulius Mall din Timişoara, Cluj, Suceava şi Iaşi. Anul acesta Dascălu a deschis şi proiectul Palas Iaşi, cea mai mare dezvoltare imobiliară de pe plan local din afara Bucureştiului, în urma unei investiţii de circa 265 de milioane de euro. Proiectul a fost început în urmă cu peste opt ani printr-un parteneriat între Dascălu şi Consiliul Local Iaşi şi cuprinde un centru comercial pe o suprafaţă de 60.000 de metri pătraţi şi un parc de 50.000 de metri pătraţi cu lac, fântâni arteziene, foişor pentru ceremonii, carusel. Proiectul Palas include şi spaţii de birouri de 20.000 de metri pătraţi, un bloc cu apartamente şi două hoteluri care nu au fost deocamdată finalizate.

Pentru 2012 Dascălu şi-a bugetat la începutul anului realizarea unor venituri de 44,2 milioane de euro cu reţeaua Iulius Mall, în creştere cu 6% faţă de anul precedent, în timp ce rezultatele centrului comercial din Palas ar putea duce veniturile totale din retail ale omului de afaceri către nivelul de 50 de milioane de euro. În 2013, primul an de funcţionare integrală a proiectului Palas, Dascălu estimează că va obţine venituri de 8,9 milioane de euro cu acest centru comercial.

Printre cei mai mari chiriaşi ai lui Dascălu, respectiv firmele care contribuie cel mai mult la rezultatele mallurilor, se numără companii precum Auchan, Altex, Inditex, H&M, C&A sau Cinema City.


Business Magazin a lansat luni, 12 noiembrie 2012, a treia editie a catalogului 100 CEI MAI ADMIRATI CEO DIN ROMANIA. Detalii aici.

Urmărește Business Magazin

/lideri/iulian-dascalu-este-cel-mai-mare-proprietar-roman-de-centre-comerciale-de-pe-piata-locala-10406858
10406858
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.