Soldaţii proruşi din Lugansk au organizat o competiţie între un tanc rusesc şi unul ucrainean

Autor: Ioana Bojan Postat la 04 iunie 2015 267 afişări

Soldaţii proruşi din regiunea separatistă ucraineană Lugansk au organizat o competiţie între un tanc rusesc T-72 şi unul ucrainean capturat, de tip T-64 Bulat, imaginile fiind publicate pe YouTube, relatează Daily Mail în ediţia electronică.

Concursul, care s-a desfăşurat pe un câmp, pe o distanţă de 402 metri, a fost filmat de drone şi de la bordul tancului ucrainean modernizat în 2005, care a pierdut cursa.

Tancul rusesc, construit în 1986, a început cursa în viteză şi a terminat cu mult înaintea vehiculului blindat ucrainean, spre bucuria soldaţilor proruşi.

Ambele tancuri aveau încărcătură completă de luptă şi echipaje de câte trei persoane şi au încheiat cursa fără a înregistra avarii.

Surse ucrainene au afirmat însă că tancul T-64 Bulat a fost dotat cu echipament blindat foarte greu şi avea rezervoarele externe de combustibil mutate în interior.

Vehiculul T-72 este principalul tanc de luptă al armatei ruse, fiind dotat cu o armă de calibru 125 de milimetri şi o armă automată de 7,62 milimetri. De asemenea, tancul este dotat cu echipament de snorkeling şi poate trece peste obstacole din apă până la o adâncime de cinci metri.

La rândul său, vehiculul blindat Bulat este principalul tanc de luptă ucrainean, având la bază modelul sovietic T-64, dezvoltat în 1973.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UCRAINA,
TANCURI,
/actualitate/soldatii-prorusi-din-lugansk-au-organizat-o-competitie-intre-un-tanc-rusesc-si-unul-ucrainean-14403288
14403288
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.