Ioan Popa este proprietarul unuia dintre cei mai mari producători de carne de pui

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 17 decembrie 2012 499 afişări

21 de ani au trecut de când Ioan Popa a pus bazele Transavia, companie care a ajuns acum unul dintre cei mai mari producători de carne de pui de pe piaţă.

Numai pe parcursul ultimilor opt ani a investit peste 250 de milioane de lei în grupul de firme Transavia care cuprinde acum cinci divizii. Sub umbrela Transavia îşi desfăşoară activitatea ferme, divizia de abatorizare şi procesare a cărnii, de comercializare, unitatea de producţie a furajelor şi ramura de producţie vegetală. Anul trecut omul de afaceri a mizat şi pe divizia vegetală pentru a optimiza costurile cu furajarea păsărilor. Două ferme pentru cultivarea cerealelor au fost înfiinţate la Aiton (Cluj) şi Spring (Alba). Investiţiile dedicate acestui proiect depăşesc 20 de milioane de lei, sumă ce nu include, spune antreprenorul, investiţia în maşini agricole. În prima parte a acestui an Transavia a finalizat extinderea fabricii de nutreţuri combinate de la Sântimbru, judeţul Alba, şi creşterea capacităţii de depozitare a furajelor în urma unei investiţii de 4 milioane de euro.

Domeniul în care a ales Ioan Popa să-şi clădească afacerea este strâns legat de experienţa sa anterioară. A absolvit Facultatea de Zootehnie şi Medicină Veterinară (1984) din Cluj-Napoca şi s-a angajat la Întreprinderea Avicolă de Stat din Sfântu Gheorghe ca inginer zootehnist, ajungând în numai un an şef de fermă. În 1998 a fost numit director tehnic şi director general la Întreprinderea Avicolă de Stat din Alba Iulia, iar în 1999 şi-a luat doctoratul în zootehnie în cadrul Facultăţii de Zootehnie şi Biotehnologii din Cluj-Napoca.

Pasionat de schi şi golf, Ioan Popa încearcă să-şi dedice mai mult timp vieţii personale şi spune că nicio ofertă din partea investitorilor nu l-a convins până acum. Dimpotrivă, chiar şi în ultimul an a primit mai multe oferte să preia alte firme.


Business Magazin a lansat luni, 12 noiembrie 2012, a treia editie a catalogului 100 CEI MAI ADMIRATI CEO DIN ROMANIA. Detalii aici.

Urmărește Business Magazin

/lideri/ioan-popa-este-proprietarul-unuia-dintre-cei-mai-mari-producatori-de-carne-de-pui-10397057
10397057
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.