EMAG!C pe scena

Postat la 03 martie 2008 163 afişări

Daca in '70 canta pe scena in fata a 20.000 de fani, zece ani mai tarziu era criminolog in Belgia, in timp ce tumultuosii ani '90 ii aduceau o cariera in industria muzicala internationala si primul sau disc de platina. Astazi Guido Janssens, general manager al Emag!c Entertainment si unul dintre promoterii infocati ai evenimentelor live, vrea sa cucereasca o piata a concertelor care promite sa atinga 24 de milioane de euro. Tot pe lista lui de obiective - o sala de concerte noua in Bucuresti.

"There's no biz like showbiz", spune o vorba care a facut cariera in industria de divertisment. Altfel spus, nu are rost sa te apuci sa faci afaceri in aceasta industrie daca nu ai fie un stomac de fier, fie o sustinere financiara substantiala si bani de pierdut. Insa intr-o tara ca Romania, in aceasta ecuatie factorul dificultate este ridicat la patrat, dupa cum poate demonstra foarte bine orice organizator de evenimente live. Asta deoarece piata concertelor live, care se asteapta sa atinga anul acesta o valoare de 24 de milioane de euro, devine pe an ce trece un teren de lupta tot mai neincapator, promoterii concurand nu numai pentru aceiasi spectatori, dar si pe aceiasi sponsori sau date calendaristice. Motivul? Evident, lipsa salilor suficient de incapatoare care sa sustina marile concerte.

Conditiile dure din piata nu il impiedica insa pe Guido Janssens, Managing Partner al EMAG!C Entertainment, sa anunte ca vaneaza primul loc pe piata organizatorilor de concerte live. Seful companiei care a organizat concertul Depeche Mode se bazeaza in aceasta lupta pe brandul B'estfest, cel mai mare festival international de muzica live organizat in Romania. Numai in acest eveniment Janssens va investi pana la sfarsitul acestui an 5 milioane de euro, pentru a atrage spectatori din intreaga Europa. Ramane insa de vazut cat de usoara va fi aceasta victorie pe o piata pe care de la profit la pierdere este doar un pas.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
EMAG!C,
pe,
scena
/lideri/emag-c-pe-scena-4074091
4074091
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.