Dragoş Petrescu, colecţionarul

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 24 decembrie 2015 435 afişări

Dragoş Petrescu a decis în urmă cu zece ani să încerce antreprenoriatul şi să deschidă singur un restaurant. În 2015 controlează o reţea cu mai multe restaurante vor depăşi anul acesta pentru prima dată pragul de 100 de milioane de lei cifră de afaceri.

Dragoş Petrescu, colecţionarul

Recent, antreprenorul aprecia că, anul acesta, grupul din care fac parte branduri precum Caru' cu Bere, Hanu' Berarilor şi, mai nou, Hanul lui Manuc şi Perscăruş din Herăstrău, va avea o creştere a cifrei de afaceri de 22%. Astfel că, potrivit calculelor ZF, “conglomeratul” de restaurante al lui Dragoş Petrescu va trece pentru prima dată de pragul de 100 de milioane de lei cifră de afaceri (mai exact, va încheia anul cu 109 mil. lei).

În prima jumătate a acestui an antre­pre­norul a preluat operarea restauran­tu­lui Pers­căruş din Herăstrău, a cărui reno­vare a durat trei luni, iar tot anul acesta el a început să administreze un alt restau­rant istoric, Hanul lui Manuc de lângă cen­trul vechi al Ca­pi­talei.

Dragoş Petrescu a intrat în bu­si­nessul restaurantelor cu grupul City Grill în anul 2004, după ce anterior se im­pli­case cu un alt antreprenor român în lan­ţul de restaurante La Mama. City Grill este acum cea mai puternică afa­cere cu capital autohton din zona restaurantelor, care se bate cu giganţi din fast-food precum McDonald’s, KFC şi Pizza Hut.

City Grill Lipscani, şi Trattoria Buongiorno de pe Strada Franceză (ambele parte a grupului City Grill), au fost închise de Dragoş Petrescu. Închiderile au venit după ce preşedin­tele Klaus Iohannis a promulgat o lege care interzice funcţionarea de baruri, restau­rante şi cafenele în clădiri cu bulină roşie.

Petrescu nu închide de tot cele două restaurante, ci urmează să găseasca noi spaţii în care să le poată reloca, fie tot în Centrul Vechi al Capitalei, fie în alte zone circulate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dragos petrescu,
restaurant,
admiratie
/lideri/dragos-petrescu-colectionarul-14923241
14923241
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.