Bancherul cu 2 milioane de pacienţi. Mihai Marcu este cel mai admirat om de afaceri din domeniul serviciilor

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 21 decembrie 2015 1653 afişări

După o carieră de zece ani în domeniul bancar, Mihai Marcu s-a implicat în afacerea MedLife, fondat de mama sa. Familia Marcu deţine pachetul majoritar de acţiuni (51%) din MedLife, care a avut anul trecut o cifră de afaceri de 80 de milioane de euro iar în primele nouă luni ale acestui an a depăşit 1,5 milioane de pacienţi unici în retail şi 430.000 de abonaţi.

Bancherul cu 2 milioane de pacienţi. Mihai Marcu este cel mai admirat om de afaceri din domeniul serviciilor

MedLife are 15 hyperclinici în Bucureşti, Timişoara, Braşov, Arad, Craiova, Galaţi, Iaşi şi Cluj, 18 laboratoare proprii de analize, 10 unităţi spitaliceşti în Bucureşti, Braşov, Arad, Craiova şi Iaşi, dintre care un spital de Pediatrie, unul de Ortopedie şi unul de Obstetrică-Ginecologie, 3 maternităţi în Bucureşti şi în ţară, 30 de centre medicale generaliste în Bucureşti şi în ţară, 13 centre de excelenţă cu specializare unică, 8 farmacii proprii reunite sub reţeaua PharmaLife Med şi în colaborare cu 140 de clinici medicale partenere din toată ţara.

Afacerile MedLife au crescut cu 16% în primele nouă luni, faţă de perioada similară a anului trecut, la 67,8 milioane euro, iar pe ansamblul anului în curs ar putea depăşi 100 milioane euro, dacă sunt finalizate achiziţiile în pregătire.

Acţionarii MedLife sunt familia Marcu, fondatoarea companiei - 51%, fondul de investiţii Value4Capital (fostul SGAM - So­cie­te Generale Asset Management) - 36,25%, şi IFC, divizia de investiţii a Băncii Mondiale - 12,75%.

Fondul de investiţii va ieşi însă din acţionariatul companiei. Iniţial, tranzacţia era estimată pentru vara aceastui an, însă nu s-a concretizat până în prezent.Piaţa serviciilor medicale private a avut parte de cel mai efervescent an de la debutul crizei, fiind marcată de achiziţii şi de noi deschideri de clinici, care vin la pachet cu sute de noi locuri de muncă pentru personalul medical.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Mihai Marcu,
MedLife,
om de afaceri
/lideri/bancherul-cu-2-milioane-de-pacienti-mihai-marcu-este-cel-mai-admirat-om-de-afaceri-din-domeniul-serviciilor-14923191
14923191
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.