Antreprenorul care vinde în toată lumea extensii pentru produsele gigantului Adobe

Autor: Ioana Matei Postat la 26 octombrie 2014 356 afişări

Horea Radu lucrează de mai bine de opt ani la conceperea unor produse software pentru dezvoltarea web vizuală, printre care extensii pentru Adobe Dreamweaver, pe care le vinde prin intermediul site-ului Extend Studio în toată lumea.

Antreprenorul care vinde în toată lumea extensii pentru produsele gigantului Adobe

Nişa pe care activează Horea Radu i-a adus o creştere a cifrei de afaceri de la mai puţin de 100.000 de dolari în 2007 la venituri de 600.000 de dolari anul trecut şi pentru care anticipează dublarea în anul curent. Extend Studio există pe piaţă încă din 2005, perioadă în care Radu a început afacerea singur, la el în apartament.

Era o consecinţă normală a pasiunii pentru IT şi a abilităţilor de antreprenor dovedite încă din şcoală: “Primii mei bani i-am făcut în clasa a opta, oferind meditaţii la informatică”. A urmat o perioadă de liceu în care a fost instructor Cisco, iar primul job full time ca programator l-a avut la 18 ani.

Cu un an înainte de a-şi începe propria afacere, a lucrat în cadrul companiei autohtone Interakt, cumpărată ulterior de Adobe România. Învăţarea strategiilor de marketing, adaptarea în funcţie de utilizatori şi finanţarea au fost, potrivit antreprenorului, cele mai dificile aspecte în dezvoltarea afacerii.

Sorţii au fost însă de partea Extend Studio, care are în prezent 15 angajaţi şi este în proces de extindere, mai ales pe seama unor proiecte noi aflate în dezvoltare.


Horea Radu face parte din promoţia tinerilor manageri de top din 2014 şi a fost premiat în cadrul galei Business Magazin. Citeşte în premieră alte 99 de poveşti de succes ale tinerilor manageri din România în a noua ediţie a catalogului 100 TINERI MANAGERI DE TOP, lansat de Business Magazin în luna mai.


Comandă acum catalogul în format electronic la preţul de 35 lei.

Cantitate: buc.
 


Urmărește Business Magazin

/lideri/antreprenorul-care-vinde-in-toata-lumea-extensii-pentru-produsele-gigantului-adobe-13452350
13452350
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.