Andrei Cionca a fondat compania lider de piaţă în domeniul insolvenţelor

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 03 ianuarie 2013 118 afişări

Andrei Cionca a fondat în urmă cu şase ani Casa de Insolvenţă Transilvania, liderul pieţei în domeniul său de activitate.

Andrei Cionca a urmat cursurile Facultăţii de Drept Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca în 2000 şi imediat după absolvire a părăsit oraşul în care şi-a făcut studiile şi s-a angajat ca jurist debutant într-o societate care se ocupa de cazuri de insolvenţă. În scurt timp a devenit acţionar, după ce a creat aproape de la zero procedurile de lucru în acea firmă. În 2001 s-a întors la Cluj-Napoca pentru a înfiinţa o filială a societăţii, iar doi ani mai târziu biroul devenea lider pe piaţa insolvenţei. "În 2006 eu şi partenerul meu de la acel moment am decis să mergem pe drumuri separate, aşa că la finalul anului am fondat Casa de Insolvenţă Transilvania (CITR) împreună cu alţi doi asociaţi", spune Andrei Cionca.

Obiectivul lor era ca firma să ajungă liderul pieţei de insolvenţă din Transilvania şi în numai o jumătate de an au câştigat cel mai mare proiect de lichidare din România, Tractorul Braşov. Acela a fost momentul în care CITR a devenit dintr-o afacere locală una cu potenţial de dezvoltare naţională, îşi aminteşte el acum. Următorul pas logic a fost abordarea pieţei din Capitală, unde au deschis un birou în 2009. În Bucureşti erau cei mai mari clienţi şi, implicit, un potenţial mai promiţător de creştere a afacerii.

Alături de partenerii pe care îi are acum, Cionca proiectează noi planuri de dezvoltare a afacerii. "Ne vom concentra şi pe dezvoltarea unei divizii de consultanţă în tournaround management", declară Cionca. El adaugă că CITR doreşte să înfiinţeze un fond de investiţii destinat investiţiilor în distress. "Aceasta este marea provocare a prezentului, despre care sper să vă pot vorbi peste ani ca despre o nouă realizare şi un succes."


Business Magazin a lansat luni, 12 noiembrie 2012, a treia editie a catalogului 100 CEI MAI ADMIRATI CEO DIN ROMANIA. Detalii aici.

Urmărește Business Magazin

/lideri/andrei-cionca-a-fondat-compania-lider-de-piata-in-domeniul-insolventelor-10424996
10424996
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.