6.000 de clienţi i-au lăsat pe mână peste 80 de milioane de euro pe care să îi înmulţească

Autor: Dorin Oancea Postat la 29 august 2014 1610 afişări

Cu o experienţă de 17 ani în domeniul pieţei de capital, Dan Marius Popovici este directorul general al OTP Asset Management România SAI.

6.000 de clienţi i-au lăsat pe mână peste 80 de milioane de euro pe care să îi înmulţească

Compania administrează în prezent fonduri în valoare de 365 milioane de lei, deţinând un portofoliu de peste 6.000 de clienţi, persoane fizice şi juridice. Popovici a debutat ca broker şi apoi trader Rasdaq, în cadrul companiei Confident Invest, din 1997, alăturându-se ulterior echipei Intermob SVM (ce şi-a schimbat denumirea în BCR Securities). Din anul 2005, a ocupat funcţia de director executiv adjunct.

După 9 ani, a hotărât să facă o mutare către domeniul administrării fondurilor de investiţii şi astfel a început o nouă experienţă alături de OTP Asset Management România SAI, în 2008, mai întâi ca director de investiţii, iar în 2013 ca director general. “Trecerea către asset management a fost una naturală, după aproape 11 ani de brokeraj. Complexitatea operaţiunilor şi gama largă a instrumentelor investiţionale au făcut ca administrarea fondurilor de investiţii să fie una dintre cele mai frumoase şi ofertante zone din activităţile pieţei de capital pentru mine”, spune Popovici.

Cele mai mari provocări din cariera sa sunt reprezentate de prima emisiune de obligaţiuni municipale - Mangalia -, realizată în România după perioada interbelică, urmată apoi de peste 20 de astfel de emisiuni muncipale şi pregătirea primelor fonduri cu capital garantat listate la cota Bursei de Valori Bucureşti - OTP WiseRO şi OTP Green Energy.

Nu crede şi nu gândeşte în termeni de cea mai mare realizare, căci “fiecare reuşită măruntă, fiecare tranzacţie făcută bine, fiecare client mulţumit sau soluţie oferită înseamnă de fapt o mare realizare”. Fondul OTP Obligaţiuni a fost doi ani la rând, 2011 şi 2012, cel mai performant fond de obligaţiuni din România, iar în anul 2012 toate cele trei fonduri de investiţii cu venit fix (OTP ComodisRO, OTP Obligaţiuni şi OTP EuroBond) au obţinut cele mai bune randamente în categoriile lor. OTP Asset Management  ocupă locul şase în clasamentul administratorilor de fonduri şi are în componenţă un număr de 11 persoane care sunt implicate în investiţii, activităţi back-office, control intern/risk management, precum şi marketing şi vânzări.


Dan Popovici face parte din promoţia tinerilor manageri de top din 2014. Citeşte în premieră alte 99 de poveşti de succes ale tinerilor manageri din România în a noua ediţie a catalogului 100 TINERI MANAGERI DE TOP, lansat de Business Magazin în luna mai.


Comandă acum catalogul în format electronic la preţul de 35 lei.

Cantitate: buc.
 


Urmărește Business Magazin

/lideri/6-000-de-clienti-i-au-lasat-pe-mana-peste-80-de-milioane-de-euro-pe-care-sa-ii-inmulteasca-13161902
13161902
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.