100 TINERI MANAGERI DE TOP - Ionuţ Batu, BMW Group România

Autor: Bogdan Alecu Postat la 24 octombrie 2012 326 afişări

Ionuţ Batu a preluat postul de conducere al motocicletelor BMW în luna ianuarie a anului trecut. Înainte a mai lucrat în cadrul Vodafone şi la alte companii din industria telecom, dar şi în cea de producţie de componente auto.

"Printre deciziile importante ale anului trecut a fost aducerea pe piaţa locală a unui produs financiar propriu. Piaţa de finanţare nu impusese încă soluţii de finanţare şi au fost multe obstacole de depăşit", a spus Ionuţ Batu, manager BMW Motorrad România şi Bulgaria. În primul an de când lucrează pentru BMW Group România, motocicletele BMW Motorrad au urcat pe primul loc în segmentul de peste 500 cmc, cu o cotă de piaţă de 35% atât în România, cât şi în Bulgaria.

"Am încheiat anul 2011 cu o creştere de 14% care s-a reflectat şi în cifra de afaceri. A fost cea mai bună performanţă pentru BMW Motorrad în ultimii cinci ani. Pentru 2012 aşteptăm în continuare o uşoară creştere", a spus Batu. Echipa responsabilă de activitatea BMW Motorrad este formată din cinci persoane, dar în total se lucrează cu mai bine de 40. Ionuţ Batu are pe mână un buget de peste două milioane de euro pentru România şi Bulgaria, în creştere cu aproximativ 30% faţă de anul anterior. "În următorii trei ani pentru BMW Motorrad este extrem de importantă consolidarea poziţiei de lider de piaţă, creşterea imaginii şi notorietăţii brandului, dar şi o creştere a vânzărilor", a spus Batu. Cum se vede peste zece ani? "Vreau să continuu dezvoltarea profesională alături de BMW." În ceea ce priveşte antreprenoriatul, Ionuţ Batu recunoaşte că "mi-au trecut repede pornirile de antreprenor, dată fiind natura joburilor de până acum şi timpul limitat pentru activităţi private. Visez într-o bună zi să am un Boutique Hotel într-o ţară exotică".


100 de tineri manageri sau antreprenori care, la nici 40 de ani, conduc companii cu afaceri de milioane euro sunt puşi anual, încă din 2006, în lumina reflectoarelor de jurnaliştii BUSINESS Magazin. Indiferent că sunt formaţi în multinaţionale sau au dobândit experienţă clădind propriile afaceri, ei sunt nu numai etalonul mediului de business românesc, ci şi cei care trasează direcţiile economiei.

BUSINESS Magazin vă prezintă a şaptea ediţie a catalogului 100 TINERI MANAGERI DE TOP. Catalogul este disponibil din data de 28 mai la toate punctele de difuzarea a presei Inmedio si Relay la pretul de 25 lei.

Urmărește Business Magazin

/lideri/100-tineri-manageri-de-top-ionut-batu-bmw-group-romania-10252264
10252264
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.