Telecom de Silicon Valley

Postat la 15 ianuarie 2008 1 afişăre

Acesta e sloganul de promovare al unui companii californiene care combina telefonul cu internetul in cel mai galagios mod cu putinta.

Primul pas e ca un utilizator sa-si inscrie la serviciul Ribbit toate telefoanele pe care le foloseste, fixe sau mobile, alaturi de conturile serviciilor de telefonie prin internet ca Skype sau Yahoo Voice Messenger. Sistemul va genera un numar de telefon nou, valabil pentru toate aceste conturi. La apelul unui cunoscut pe acest numar, toate telefoanele vor incepe sa sune la unison, pana cand cel apelat va raspunde la oricare dintre ele. Serviciul arata inca o data, ca si Skype si restul companiilor, ca serviciul mobil de voce este pana la urma o aplicatie de internet ca oricare alta. Dar spre deosebire de cele care au aparut pana acum, Ribbit reuseste intr-adevar sa combine internetul si telefonia clasica. „Nimic nu face o impresie mai puternica decat sa observi pe viu cum unui apel care te cauta ii poti raspunde pe Google Talk, ii poti raspunde pe Skype, pe iPhone sau intr-o pagina de internet“, spune Crick Waters, vicepresedinte al companiei americane infiintate anul trecut. Reprezentantul Ribbit spune ca aceia care vor folosi serviciul vor avea libertatea de a alege orice varianta sub care vor sa fie contactati. Tot prin Ribbit va putea fi verificata mesageria vocala de la orice numar propriu de telefon, un serviciu extrem de utilizat in Statele Unite. La fel de important, Ribbit va permite dezvoltarea de aplicatii complementare de catre alte companii, crescandu-i versatilitatea. Deja in baza acestei deschideri, un inginer software a realizat o interfata web care o imita pe cea a iPhone. O alta transforma automat mesajele vocale in mesaje text. Ribbit a fost lansat pentru moment doar catre un numar limitat de utilizatori, pe baza de invitatie, iar dupa lansarea generala, utilizarea lui va fi taxata. Ribbit a reusit in primul rand sa faca zgomot intre investitori, pentru ca tanara companie a trecut deja de a doua runda de obtinere a finantarii si are acum 13 milioane de dolari la dispozitie.

Urmărește Business Magazin

/business-hi-tech/telecom/telecom-de-silicon-valley-2336253
2336253
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.