Romtelecom, trezirea unui gigant adormit

Postat la 22 martie 2010 46 afişări

Dupa un an 2009 despre care niciunul dintre competitorii din industria telecom nu poate spune ca a fost prielnic, incep sa apara si primele semne bune. Cel putin pentru unii.

"Buna dimineata!", s-a adresat in romaneste Yorgos Ioannidis jurnalistilor la conferinta de presa de saptamana trecuta. Dupa pronuntie nu se cunoaste ca seful Romtelecom e de fapt grec, iar dupa optimismul de pe chip nu se cunoaste ca a trecut printr-un an de criza si ca nici actualul nu-i mai simplu de biruit.

Grecul are insa cu ce sa se laude. Fostul monopol de stat a reusit in cele din urma sa depaseasca imaginea de dinozaur si sa devina mai flexibil in abordarea pietei telecom. Anul trecut, compania a regandit abordarea clientilor de business; mai exact, a analizat comportamentul de consum al clientilor si a propus oferte mai aplicate, incluzand in pachet si managementul retelei de calculatoare - Romtelecom gestioneaza in acest moment o retea de aproape 25.000 de calculatoare. Urmatorul pas il va face in acest an cu clientii din segmentul rezidential. "ncepem sa gandim si sa personalizam serviciile nu numai de la un oras la altul, ci in unele cazuri chiar de la un cartier la altul", explica Ioannidis.

Pe agenda din acest an a Romtelecom se afla destul de sus in ordinea prioritatilor lansarea serviciului de Video on Demand (VoD - televiziune la cerere), prin care clientii vor avea posibilitatea sa comande anumite filme sau emisiuni TV, in schimbul unei taxe. Continutul video livrat la cerere se adauga celui deja oferit prin intermediul serviciului de televiziune prin internet (IPTV) Dolce Interactiv, lansat la finele anului trecut - e vorba de circa 200 de titluri de filme, documentare, concerte, cifra care va depasi anul acesta 1.000. Singurele conditii sunt ca utilizatorii sa se afle intr-unul dintre orasele unde este oferit serviciul si sa detina o linie de telefonie fixa si o conexiune la internet in banda larga (cu viteze de acces de cel putin 8 Mbps) de la Romtelecom.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/business-hi-tech/telecom/romtelecom-trezirea-unui-gigant-adormit-5759580
5759580
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.