Pariul Vodafone România pentru a ajunge numărul unu pe piaţa locală: VoLTE

Autor: Razvan Muresan Postat la 02 decembrie 2014 1264 afişări

Vodafone România, numărul doi pe piaţa locală de telecom după venituri, a lansat recent tehnologia VoLTE şi a demonstrat opţiuni avansate de apelare, prin Call+.

Pariul Vodafone România pentru a ajunge numărul unu pe piaţa locală: VoLTE

VoLTE este o inovaţie de reţea care redefineşte serviciile de voce, folosind tehnologia 4G, iar Call+ asigură mai multă interactivitate şi productivitate apelurilor de voce, prin intermediul VoLTE. Call+ este un serviciu Vodafone bazat pe tehnologia VoLTE.  Anterior, vocea şi datele erau două servicii separate pentru că atunci când un utilizator intra pe internet folosea reţeaua 4G, dar imediat ce dădea sau primea un telefon experienţa se schimba pentru că telefonul trecea automat înapoi la reţeaua 3G şi brusc întreaga experienţă scădea la nivelul 3G.

Elementul de noutate:

Vodafone este primul operator din România şi printre primii operatori din Europa care lansează tehnologia VoLTE şi demonstrează capabilităţile Call+.


Efectele inovaţiei:

Call+ este un serviciu Vodafone bazat pe tehnologia VoLTE, ce permite apelantului să adauge mai multă informaţie pe ecranul persoanei apelate, cum ar fi prioritatea apelului, subiectul discuţiei şi o imagine. Când apelul este în curs, interlocutorii pot partaja conţinut multimedia, ce va fi afişat pe ambele ecrane ale celor două terminale, precum şi să treacă fără întreruperi din apel de voce în convorbire video şi înapoi. Spre deosebire de reţelele tradiţionale celulare, care au canale diferite pentru serviciile de voce şi cele de date, VoLTE foloseşte reţelele de date 4G pentru a transmite traficul de voce.


Descriere:

Din 5 noiembrie 2014, Vodafone Romania a lansat VoLTE, o inovaţie în domeniul apelurilor de voce, furnizată prin dezvoltări importante ale reţelei. De asemenea, Vodafone a testat şi Call+, un serviciu care va fi implementat la începutul anului 2015. Promisiunea Vodafone România s-a extins, astfel, cu un nou element, VoLTE, care redefineşte modul cum utilizatorii experimentează apelurile.

Dezvoltările tehnologice ale Vodafone România permit să inoveze în continuare în domeniul serviciilor de voce şi să evolueze de la apelurile tradiţionale la voce HD şi acum, prin intermediul VoLTE, la revoluţionarul Call+. Noul serviciu le permite utilizatorilor să comute fără întreruperi între apelurile de voce şi video în cadrul aceleiaşi conversaţii şi să partajeze fişiere multimedia, pentru o experienţă interactivă.

Terminalele compatibile cu Call+ din portofoliul Vodafone România sunt Samsung Galaxy S5, Sony Xperia Z2 şi Huawei Ascent P7. Prin programul Spring, Vodafone investeşte în România, adiţional, 55 de milioane de euro în doi ani, în dezvoltările de reţea şi reţeaua de magazine.

Business Magazin a lansat în 24 noiembrie prima ediţie a catalogului "Cele mai inovatoare companii din România".

Urmărește Business Magazin

/business-hi-tech/telecom/pariul-vodafone-romania-pentru-a-ajunge-numarul-unu-pe-piata-locala-volte-13692340
13692340
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.