Steve Jobs se intoarce

Autor: Roxana Cristea Postat la 07 iunie 2011 15 afişări

In urma cu o jumatate de an si-a luat o pauza de la conducerea Apple, pe fondul unor probleme de sanatate. In martie a fost prezent la lansarea iPad 2, iar acum Steve Jobs sfideaza boala din nou si isi face aparitia la conferinta anuala Apple pentru a lansa serviciu iCloud.

"Se va urca pe scena?", "Va face iar un spectacol din prezentarea noilor produse?" si "Cum mai arata?" sunt trei dintre cele mai intalnite intrebari de saptamana trecuta din presa straina. Toate se refera la Steve Jobs, directorul general al Apple, care a fost prezent la conferinta anuala a companiei Apple, unde a lansat serviciul de cloud computing iCloud.

Prezenta lui la conferinta va marca una dintre rarele ocazii de aparitie in public, la un eveniment al Apple, de cand a intrat, pentru a treia oara, in concediu medical la inceputul acestui an. Misteriosul director a mai fost prezent la o conferinta a Apple in luna martie, cand a anuntat lansarea iPad 2.

La inceputul acestui an Steve Jobs, in varsta de 56 de ani, a anuntat ca isi va lua o perioada de pauza de la conducerea Apple, pe fondul problemelor de sanatate de care sufera. A fost anterior diagnosticat cu cancer si a suferit un transplant de ficat. In acest moment insa nu se stie mai nimic despre starea lui de sanatate. Jobs a refuzat sa dea detalii la momentul in care s-a retras pentru o perioada nedeterminata. Faptul ca a pierdut atat de mult in greutate, situatie care s-a agravat in ultima perioada, este insa un semn ca boala a revenit si ca Jobs, care lucreaza de acasa si discuta toate deciziile legate de Apple prin telefon cu managerii companiei, ar putea fi mai bolnav decat crede lumea. Si investitorii urmaresc cu maxima atentie starea de sanatate a lui Steve Jobs - in conditiile in care el este vazut ca artizanul revenirii spectaculoase a Apple in prim-planul industriei IT si al intrarii companiei pe segmentul smartphone-urilor. Pe fondul vanzarilor puternice ale telefoanelor mobile iPhone, ale playerelor iPod si ale tabletei iPad, Apple a ajuns cea mai valoroasa companie IT din lume in fata unor rivali traditionali precum IBM sau Microsoft. Evolutia starii de sanatate a lui Jobs este urmarita astfel cu maxima atentie pe bursa, iar, de regula, toate stirile legate de seful Apple au un impact imediat asupra valorii actiunilor.

Urmărește Business Magazin

/business-hi-tech/steve-jobs-se-intoarce-8311007
8311007
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.