Vrei credit, alege-ti

Postat la 08 iulie 2008 73 afişări

Finzoom.ro si Conso.ro sunt cele mai cunoscute portaluri de consiliere financiara si de prezentare comparativa a ofertelor de credit din Romania. Nu sunt insa si singurele.

Cam 30% din timpul necesar obtinerii unui credit inseamna informare si consultare a ofertelor. “Pe internet, tot acest timp este economisit, cautarea si informarea despre credite facandu-se in functie de caracteristicile creditului dorit”, spune Mircea Rasovan (29 de ani), managing partner la VreauCredit.ro, un site care ofera spre comparatie peste 750 de oferte de credit, destinate atat consumatorilor, cat si companiilor.

Lansat in urma cu doi ani, site-ul a necesitat investitii totale de 90.000 de euro si este un intermediar intre consumatori si banci, oferind inclusiv posibilitatea de a solicita online un credit. Dintre cei aproximativ 115.000 de vizitatori unici pe care ii are VreauCredit.ro in fiecare luna, in jur de 2.500 solicita credit, fiind contactati de banca pentru demersurile ulterioare. “Valoarea creditelor acordate prin intermediul site-ului depaseste un milion de euro lunar”, declara Rasovan.

In luna iunie a acestui an, cele mai cautate credite pe VreauCredit.ro au fost cele de nevoi personale fara ipoteca, reprezentand 12,27%, urmate de creditele imobiliare (9%), cele ipotecare (8,9%), creditele de nevoi personale cu ipoteca (7,6%) si cele auto (7%). “In ce priveste informarea, in jur de 20% din cautarile efectuate pe site se refera la creditele de refinantare”, spune Mircea Rasovan. In schimb, creditele pentru persoane juridice au o pondere mult mai mica in cautarile online, dat fiind ca produsele bancare nu sunt standardizate pentru acest segment de clienti.

Orice credit obtinut prin intermediul VreauCredit.ro se traduce in venituri pentru companie, comisioanele obtinute de la banci fiind una dintre sursele de castig, alaturi de publicitatea online. Anul trecut, cifra de afaceri a companiei, care detine si site-ul VreauCard.ro, a fost de 60.000 de euro, in crestere cu 50% fata de 2006, in timp ce estimarile pentru 2008 vizeaza cel putin o dublare, mai ales ca vor fi lansate alte doua proiecte financiare online similare: VreauLeasing.ro si VreauPensie.ro.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
internet,
online,
site,
portal,
consiliere,
finante,
credite
/business-hi-tech/site-ul-saptamanii/vrei-credit-alege-ti-2765372
2765372
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.