Turul virtual al casei

Postat la 25 martie 2008 43 afişări

Boom-ul imobiliar atrage dupa sine dezvoltarea tot mai multor afaceri de nisa legate de acest domeniu, intre care si portalurile de anunturi imobiliare exclusiv in format video.

“Pe vestate.ro am pus un anunt anul trecut, cand erau doar trei oferte pe site”, comenta recent un utilizator cu pseudonimul Goe pe pagina online a unei agentii imobiliare. “Nu stiu daca a fost coincidenta sau nu, dar intr-o saptamana am vandut o vila, cumparatorul spunan¬du-mi ca vazuse filmuletul pe acest site.”

Lansat la finalul anului trecut in urma unei investitii de peste 10.000 de euro, vestate.ro este un portal care le ofera posibilitatea atat celor care vor sa vanda sau sa cumpere case, cat si agentiilor imobiliare sa publice anunturi imobiliare exclusiv sub forma de clipuri video. “Trebuie inteles insa ca nu suntem o agentie imobiliara”, afirma Traian Bossenmayer (23 de ani), managing partner alaturi de Stefan Vaduva (24 de ani) la Web Dots, care detine site-ul vestate.ro.

Pe site exista patru categorii de imobile - rezidentiale, birouri, spatii comerciale si terenuri, unde anunturile apar dupa ce sunt verificate de echipa Web Dots. “Continutul trebuie neaparat aprobat inainte de a ajunge pe site, astfel incat sa verificam daca filmuletul este realizat la o calitate corespunzatoare”, spune Bossenmayer.

Vestate.ro deriva de fapt dintr-o idee mai veche a celor doi antreprenori, de a crea un YouTube romanesc, dar lansarea a fost amanata pe fondul problemelor financiare. “Intre timp a aparut Trilulilu, fiind deja prea tarziu pentru noi, dar ne-a ramas in minte ideea de continut video, pe care am combinat-o cu domeniul imobiliar”, explica managing partenerul Web Dots.

Compania va continua sa investeasca inca aproximativ 20.000 de euro anul acesta in dezvoltarea portalului, care are in prezent circa 20 de anunturi video. O parte dintre bani vor proveni din fonduri proprii, ca si investitia initiala, pentru ca deocamdata vestate.ro genereaza venituri destul de reduse, din publicitate si din serviciile de realizare a continutului video, taxa pentru filmare, editare si publicare pe site a unui clip fiind de 25 de euro. Pana acum, incasarile totale din vestate.ro s-au ridicat la aproape 1.000 de euro, insa Traian Bossenmayer crede ca investitia va fi amortizata intr-un an, pe masura ce site-ul va atrage tot mai multi utilizatori si, in acelasi timp, companii interesate sa cumpere spatiu publicitar. O contributie importanta va avea si conceptul de anunt preferential, care va fi lansat in curand si vor costa 10 euro per clip video.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
site,
online,
imobiliare,
domeniu,
boom
/business-hi-tech/site-ul-saptamanii/turul-virtual-al-casei-2485317
2485317
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.