Scrie clar pe englezeste

Postat la 05 mai 2009 87 afişări

Cartile straine au reprezentat mereu o atractie pentru romani, insa modul lor de achizitie a fost intotdeauna o problema.

 

“Pana acum cateva luni, cei ce achizitionau carte straina in Romania nu aveau decat doua optiuni - ori faceau comanda online in strainatate, ori contactau unul dintre importatorii din Romania pentru detalii in ce priveste pretul si termenele de livrare”, declara Tudor Benga (27 de ani), project manager in cadrul Okian.ro. Okian.ro incearca sa simplifice lucrurile pen­tru cititorii de carte straina, oferindu-le un pret final in lei si un termen clar de livrare la domiciliu, spune Benga.

 

Creat in urma unei investitii de 50.000 de euro de catre Prems Librexim SRL din Brasov, Okian.ro a aparut online la 1 octombrie 2007 si a functionat in regim de public beta pana la 12 aprilie a acestui an, iar intre timp a fost promovat exclusiv in randul bazei de clienti offline. “Okian.ro este extinderea in online a unui model de business pe care noi l-am aplicat cu succes in offline timp de 15 ani”, sustine Benga, referindu-se la faptul ca firma lui a functionat ca distribuitor in Romania al seriei educationale Pearson Longman ELT (English Language Teaching). Diferenta, adauga el, este ca spre deosebire de librariile clasice, unde se opereaza cu un numar relativ mic de titluri, dar cu un volum mare de carte vanduta, in online se ruleaza zeci de mii de titluri, dar in volum mic. Mai exact, Okian se lauda cu peste un milion de carti in engleza de la 12.000 de edituri, ceea ce face din acest site cea mai mare librarie pe internet din Romania.

 

“Cartile in limba engleza sunt in general mai scumpe decat cele in limba romana, iar constatarea noastra de pana acum este ca romanii se orienteaza catre carti cu un continut informational foarte bogat, dar si precis din domeniul lor de activitate”, afirma Benga. O buna parte din clientii Okian de pana acum au cumparat carti utile in pregatirea profesionala din domeniile lor de activitate, acestea fiind cel mai bine vandute in libraria online, alaturi de seria “Twilight” a lui Stephanie Meyer.

 

Pana acum, Okian.ro a vandut in jur de 200-300 de carti, iar fondatorii se asteapta ca numarul acestora sa creasca pana la 3.000 in cursul lui 2009. Pentru tot anul, Benga estimeaza un volum de vanzari de aproximativ 300.000 de euro. In ce priveste numarul de vizitatori, daca pana la lansare Okian.ro avea in jur de 1.500 de vizitatori pe luna, dupa lansare tinta este de aproximativ 30.000 de vizitatori lunar. 

 

Urmărește Business Magazin

/business-hi-tech/site-ul-saptamanii/scrie-clar-pe-englezeste-4296730
4296730
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.