O retea numai a lor

Postat la 02 decembrie 2008 16 afişări

Mii de romani din toata lumea sunt membri ai popularelor retele sociale precum Hi5, Facebook sau MySpace. Un tanar antreprenor roman si-a propus sa-i adune pe toti pe o retea 100% romaneasca.

Koolro.com, reteaua sociala dedicata exclusiv romanilor lansata in septembrie 2007, ar vrea sa fie locul de intalnire pentru toti romanii aflati in afara granitelor Romaniei, spune Horatiu Boeriu (28 ani), fondatorul site-ului. “In loc sa caute prieteni si compatrioti printre milioanele de membri MySpace sau Hi5, romanii stabiliti in strainatate ii pot gasi in cateva secunde pe Koolro.com”, continua el, cu mentiunea ca, in acelasi timp, reteaua sociala este o cale pentru cei plecati in strainatate de a tine legatura cu familia si prietenii din Romania. In prima faza insa, Koolro.com putea fi accesata numai de romanii din SUA si Canada, dar Boeriu spune ca va extinde ulterior accesul si pentru utilizatorii romani din Europa. 

 

Investitia in dezvoltarea site-ului a fost de 1.500 de dolari (1.200 de euro) si a inclus materialele promotionale, infrastructura si costurile initiale asociate cu serverele, iar in acest moment costurile de operare se ridica la 3.000 de dolari (2.400 de euro) anual. Asemenea marilor retele sociale, site-ul le permite utilizatorilor romani sa creeze profiluri personale si sa faca schimb de muzica, poze, filme sau evenimente culturale, sociale si sportive cu prietenii. Pentru urmatoarea perioada, Koolro.com are in plan sa caute pentru comunitatea romaneasca din diaspora diferite servicii utile, precum convorbiri ieftine cu Romania, bilete de avion mai ieftine, transfer de bani online si transport de pachete sau import de produse roma­nesti. “Pentru a le oferi membrilor aceste avantaje, am vorbit deja cu anumite firme ce furnizeaza acest gen de servicii si urmeaza sa facem un anunt oficial”, afirma Boeriu. Scopul imediat al lui Boeriu este insa cresterea traficului. In fiecare luna, traficul creste cu aproximativ 30-40%, sustine el, ceea ce inseamna ca pana la sfarsitul lui 2009, potrivit calculelor antreprenorului, reteaua va numara 10.000 de utilizatori. “In ultimul timp am observat o crestere a numarului de membri cu domiciliul in Romania, proportia acestora fiind de 8-9% din totalul utilizatorilor retelei”, precizeaza Boeriu. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
internet,
online,
retele sociale,
Hi5,
Facebook,
MySpace
/business-hi-tech/site-ul-saptamanii/o-retea-numai-a-lor-3596164
3596164
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.