O arhiva a internetului romanesc

Postat la 20 octombrie 2009 61 afişări

O aplicatie verifica daca un nume de domeniu este sau nu disponibil pe internetul romanesc; o alta face comparatii intre site-urile romanesti dupa numarul de vizitatori unici. Iar restul site-ului e o arhiva.

ReFresh.ro a aparut pe 24 februarie 2009 "din cauza unei necesitati personale de informare, dar si din cauza faptului ca, urmarind stirile din zona new media, mi-am dat seama ca pe multi dintre cei implicati in online nu-i cunosc", spune Constantin Cocioaba, fondatorul site-ului Refresh.ro. Intentia lui a fost sa creeze un site cu stirile cele mai importante din new media, articolele postate fiind insotite de note de subsol care ofera informatii suplimentare despre persoanele ce apar in postari.

In cele din urma insa, ceea ce putea sa fie un simplu agregator s-a transformat intr-un proiect de "arhiva a internetului romanesc": calendare de evenimente, informatii si comentarii, in total 550 de articole, postate atat pentru documentarea vizitatorilor privind evolutia internetului romanesc din ultimii ani, cat si pentru discutii curente despre subiectele zilei, campanii publicitare, informatii despre internetul mobil si ceea ce se intampla in online la nivel global.

De la momentul lansarii si pana in prezent, ReFresh.ro numara aproape 90.000 de vizitatori unici, traficul zilnic stabilindu-se spre 1.000 de vizitatori unici. "Majoritatea covarsitoare a vizitatorilor provin din randul celor ce activeaza in online", precizeaza Cocioaba, exemplificand cu antreprenori online, oameni din agentii si trusturi de presa, organizatori de evenimente si bloggeri. Ca tinta de trafic si-a propus ca, pana in ianuarie 2011, site-ul sa atraga cel putin 5.000 de vizitatori unici pe zi.

Referitor la investitia facuta in dezvoltarea site-ului, Cocioaba spune ca a fost egala cu zero, deoarece domeniul il avea achizitionat inca din 2004, serverul dedicat pe care este gazduit il are inchiriat de trei ani, iar platforma folosita este gratuita. "M-au ajutat mult cunostintele despre blogging pe care le-am dobandit in ultimii patru ani", spune Constantin Cocioaba, care este project manager al Internet Business Unit de la Pro TV si autorul blogului www.ecostin.com. Cat despre modalitatile de monetizare, pana acum a testat marketingul afiliat si a fost "destul de multumit".

www.reFresh.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
site,
internet,
refresh,
Constantin Cocioaba
/business-hi-tech/site-ul-saptamanii/o-arhiva-a-internetului-romanesc-5017256
5017256
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.