Ne gasim pe mail

Postat la 18 noiembrie 2008 65 afişări

Atunci cand singura coordonata cunoscuta despre o persoana este e-mail-ul, cautarea altor informatii suplimentare poate fi destul de dificila. Dar nu si printr-un motor care efectueaza cautari numai dupa adresa de e-mail.

In urma JA Job Shadow Day, un program international prin intermediul caruia este facilitat accesul tinerilor la un loc de munca, elevul Alexandru Iulian Neacsu (18 ani) a incercat sa ia legatura cu unii dintre invitati in vederea participarii la un alt eveniment. “Mi-a fost insa destul de greu sa contactez rapid anumite persoane avand la indemana doar adresa de mail, pe care nu toata lumea o verifica in fiecare zi”, spune Neacsu. Astfel, tanarul a accesat fara prea mult succes diferite site-uri unde banuia ca persoanele respective ar putea avea deschis un cont, in speranta ca va gasi un numar de telefon, un ID de messenger sau o alta informatie prin intermediul careia sa ii poata contacta. Asa a aparut, in iunie 2008, ideea Droopy6.com, un motor dedicat cautarilor dupa adresa de e-mail pe site-urile retelelor sociale de genul hi5.com.

 

“Cred ca multi ajung in situatia in care m-am aflat si eu, de a cauta un alt mod de a contacta o persoana. Altii, spre exemplu, vor sa verifice autenticitatea unei adrese de mail primite din surse nesigure sau pur si simplu vor sa afle mai multe despre prieteni, colegi de serviciu sau angajati”, explica tanarul Neacsu utilitatea motorului de cautare dezvoltat impreuna cu alti cinci colegi, in urma unei investitii de 10 euro.

 

Droopy6.com poate fi folosit atat pentru cautarile pe site-uri autohtone, precum eOk.ro sau Ingeri.ro, cat si pe site-uri internationale foarte cunoscute, cum este MySpace.com, Twitter.com sau Yahoo.com. Pana acum, pe motorul de cautare au fost efectuate in jur de 5.000 de cautari distincte, nu numai de catre utilizatori din Romania, intrucat aproximativ 10% din traficul total provine din afara tarii. In ce priveste modelul de business, tinerii din spatele Droopy6.com nu au gandit inca o metoda de monetizare. “Este posibil sa adaugam reclame pe site sau sa oferim contra cost posibilitati mai avansate de cautare”, spune Alexandru Neacsu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
internet,
site,
email,
online
/business-hi-tech/site-ul-saptamanii/ne-gasim-pe-mail-3515827
3515827
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.