Mergeti si intrebati la raft

Postat la 01 decembrie 2009 54 afişări

Ideea de mall online e veche, insa asocierea acesteia cu o retea sociala si cu un serviciu de comparare a preturilor produselor reprezinta o noutate in Romania.

Lansat la inceputul anului trecut, Youmago.ro a fost gandit initial ca un mall online; ulterior insa a suferit modificari notabile de design si i s-au adaugat mai multe functionalitati, spune Marian Varvariche, coproprietarul Magomedia Net, compania care detine site-ul. In prezent, Youmago are ca elemente de atractie "karma", o aplicatie aflata inca in stadiu beta, ce calculeaza popularitatea utilizatorilor si a produselor pe site, precum si o retea sociala cu peste 10.000 de persoane inregistrate, un sistem care indexeaza si asociaza continut audio-video produselor existente (teste, explicatii de utilizare, filmulete de prezentare, respectiv posibilitatea de ascultare a melodiilor sau vizionare a videoclipurilor, in cazul albumelor muzicale).

"Dupa parerea mea, un avantaj al site-ului este ca fiecare utilizator poate contribui cu imagini, filme, link-uri, descrieri si chiar poate adauga produse, muzica sau filme", afirma Varvariche. De asemenea, Youmago.ro beneficiaza si de serviciul myPrice, prin intermediul caruia vizitatorii pot compara preturile produselor din cadrul magazinelor online din Romania. Pana acum, in Youmago.ro si in toate aceste aplicatii conexe s-au investit peste 400.000 de euro, afirma Marian Varvariche. El spera ca in urmatorii doi ani sa poata amortiza investitiile, iar in viitorul apropiat sa ajunga la peste un milion de vizitatori unici pe luna, in conditiile in care Youmago.ro are acum peste 450.000 de vizite lunar, dintre care peste 370.000 sunt vizitatori unici, si aproximativ 2.200.000 de afisari.

Potrivit coproprietarului, in prima parte a anului 2010 se va lansa o platforma de afiliere prin care magazinele isi vor putea prezenta produsele in paginile altor site-uri. "Marketingul afiliat va permite monetizarea clicurilor si cresterea vanzarilor efectuate prin intermediul myPrice." Un alt plan este incheierea unor parteneriate cu diverse site-uri si portaluri specializate pe unele dintre produsele oferite de Youmago, primul dintre ele fiind un parteneriat cu Eok.ro, site legal de muzica.

www.youmago.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
web wizard
/business-hi-tech/site-ul-saptamanii/mergeti-si-intrebati-la-raft-5121515
5121515
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.