Magazin online pe mobil

Postat la 31 martie 2009 27 afişări

Magazinele online trec printr-o perioada dificila, iar vanzarile nu mai merg ca anii trecuti. Dar daca magazinele isi adapteaza oferta si tranzactiile pentru telefonul mobil?

“Toate statisticile arata ca internetul pe telefonul mobil se extinde cu rapiditate si, probabil, in urmatorii trei-patru ani oamenii vor naviga pe internet mai degraba de pe smartphone-uri decat de pe laptop-uri sau desktop-uri”, crede Alexandru Isbasoiu, managing director al SkyWeb SRL si fondatorul site-ului ShopMobile.ro. Aceasta ar fi premisa de la care a pornit cand a infiintat Shopmobile.ro, un site de vanzari online cu acces exclusiv de pe telefonul mobil. Isbasoiu spune ca site-ul, care este optimizat pentru orice tip de telefon mobil care poate accesa servicii de date, a fost lansat la sfarsitul lunii ianuarie, in urma unei investitii de 2.000 de euro.

 

ShopMobile.ro permite vanzarea de produse din categorii diferite. Pana acum pe site au fost adaugate in jur de 100 de produse, potrivit lui Isbasoiu, de la desktop-uri, laptopuri si telefoane mobile pana la electrocasnice, accesorii auto sau sisteme de supraveghere. “Vom incerca sa variem gama de produse si vom introduce pe site jocuri speciale pentru telefonul mobil, sonerii, filme si anumite aplicatii pentru telefonul mobil”, adauga fondatorul.

 

Spre deosebire de celelalte platforme de comert online, inregistrarea in noul sistem nu se face pe baza adresei de e-mail, ci printr-un SMS care contine numarul de telefon si datele de contact ale utilizatorului. In prezent, numarul persoanelor care au cont pe ShopMobile.ro este in jur de 100. “Probabil ca in primul an de existenta nu vom avea o crestere prea mare a numarului de utilizatori, deoarece ne vom axa in principal pe dezvoltarea site-ului, insa in 2010 estimez ca vom avea aproximativ 500 de clienti noi pe luna”, sustine Alexandru Isbasoiu. In opinia lui, un sprijin pentru acest tip de afacere il pot aduce companiile de telecomunicatii prin reducerea tarifelor de acces la internet de pe telefonul mobil, avand in vedere ca accesul la internet de de pe telefonul mobil este inca relativ scump.  

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
magazin online,
internet,
site,
mobil
/business-hi-tech/site-ul-saptamanii/magazin-online-pe-mobil-4122808
4122808
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.