Investitori cu mouse

Postat la 15 februarie 2010 23 afişări

Tranzactiile online nu sunt o noutate pentru investitorii romani. Firme de brokeraj ca Intercapital Invest, Tradeville, KD Capital sau IFB Arad au propriile platforme de tranzactionare, iar altele, ca Broker Cluj, se pregatesc sa intre si ele pe acest segment.

Una dintre cele mai noi platforme de tranzactionare online este uTrade, lansata in luna octombrie a anului trecut de firma belgiana KBC Securities. Este vorba de fapt de extinderea in Romania a platformei de tranzactionare care functioneaza deja in Belgia si Polonia, avand in total un numar de peste 30.000 de utilizatori, in crestere cu peste 5.000 in ultimele doua luni, declara Alexandru Ioan, director de tranzactionare online in cadrul KBC Securities.

Site-ul ofera servicii de brokeraj si custodie - utilizatorii pot cumpara si vinde actiuni romanesti si straine, obligatiuni, unitati de fond tranzactionate la bursa ori instrumente financiare derivate, respectiv isi pot pastra in siguranta instrumentele financiare si numerarul. Utilizatorul are la dispozitie peste 20 de burse intr-un singur cont de client si o singura aplicatie, platforma uTrade fiind accesibila de pe orice calculator conectat la internet (fara sa fie necesara o instalare prealabila de soft).

In afara bursei romanesti, este vorba de pietele americane NYSE si Nasdaq, cele canadiene (Montreal si Toronto), Londra, Frankfurt, bursele europene Euronext (Bruxelles, Paris, Amsterdam, Lisabona), Zürich, Madrid, Milano si cele nordice. La acestea se adauga cele mai importante burse din Europa Centrala si de Est, respectiv Budapesta, Praga si Varsovia. Conform lui Ioan, in acest an este de asteptat ca numarul burselor disponibile sa creasca.

Comisioanele de tranzactionare online variaza intre 0,5% pentru Bursa de Valori Bucuresti si 0,8% pentru bursele din Canada si din majoritatea tarilor occidentale. Clientul beneficiaza de confirmarea gratuita a tranzactiilor prin SMS si de accesul la servicii de schimb valutar. "Desi a fost lansata intr-o perioada de mare agitatie pentru pietele de capital si economia globala, uTrade a fost primita bine de investitori si sper ca interesul fata de ea sa creasca si mai mult odata cu scaderea dobanzilor bancare si imbunatatirea conditiilor de piata", spune Ioan.

www.uTrade.ro

Urmărește Business Magazin

/business-hi-tech/site-ul-saptamanii/investitori-cu-mouse-5506256
5506256
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.