Internet de cartier

Postat la 10 februarie 2009 14 afişări

Serviciul Streetview al Google, care da posibilitatea unor calatorii virtuale prin varii orase, incepe sa aiba concurenti locali: Kartamania.ru in Rusia, Visual.paginegialle.it in Italia, Gothere.sg in Singapore sau Norc.ro in Romania.

Lansat in urma cu un an si jumatate de compania romaneasca eXtreme Soft Group, Norc.ro este un proiect similar cu Streetview al Google si are la baza sistemul de fotografiere la nivel de strada. In prezent, site-ul ofera posibilitatea unor tururi virtuale in orase din Romania, Polonia, Austria, Slovacia si Cehia.

 

“In acest moment, site-urile noastre permit doar plimbari virtuale prin orasele pe care am reusit sa le acoperim, pe baza sistemului de navigare intre panorame succesive”, a declarat Lucian Neagu, unul din cei cinci asociati ai companiei eXtreme Soft Group si fondatorul Norc.ro. “Pentru acest an insa ne-am propus sa marim semnificativ aria de acoperire”, spune el, precizand ca in cazul Romaniei, pe langa cele 12 orase accesibile acum se vor mai adauga alte 10-12 orase.Pentru a realiza imaginile cu strazile din orasele respective, dezvoltatorii site-ului au folosit patru masini, cu care noua persoane au colindat timp de cateva luni tarile in care acum exista acoperire. “Bugetul pentru tehnologia de captare a imaginilor panoramice care a fost dezvoltata de noi face parte din investitia initiala a site-ului, care a fost de cateva sute de mii de euro”, afirma Lucian Neagu.

 

In fiecare zi, Norc.ro este accesat de aproximativ 22.500 de utilizatori, sustine Neagu, desi faza beta in care se afla site-ul isi spune cuvantul, nu rare fiind situatiile in care acesta nu se incarca. “In ce priveste diferentele fata de alte site-uri, acestea vor aparea in momentul in care vom pune la dispozitia utilizatorilor noi facilitati”, a spus Lucian Neagu, estimand ca aceasta se va intampla incepand cu luna martie. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
internet,
online,
retele cartier
/business-hi-tech/site-ul-saptamanii/internet-de-cartier-3892471
3892471
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.