Flickr de Bucuresti

Postat la 17 iunie 2008 40 afişări

Multi in internetul romanesc pornesc cu ideea ca intai trebuie obtinut trafic si abia pe urma descoperit un model de business. Asa a pornit si Dragos Novac.

“Deocamdata inca nu ne gandim la monetizare”, spune Dragos Novac, directorul executiv al companiei producatoare de software Krogos Software, care a lansat recent trei site-uri - Globspotter.com, 100eyes.ro si Coolio.ro si are in pregatire alte doua. Fara a da detalii legate de investitiile facute, Novac vorbeste despre 100eyes.ro, un portal unde utilizatorii pot publica fotografii si isi pot crea albume foto online. Lansat recent, 100eyes.ro este de fapt o extensie a ghidului de timp liber Metropotam.ro, fiind compus din fosta galerie de peste 15.000 de poze adunate de-a lungul ultimilor doi an de acesta din urma.

Numele si logo-ul reprezentand o albinuta sunt creatia lui Cristian “Kit” Paul, partener in cadrul agentiei Brandient, pentru un proiect mai vechi al lui Novac, care insa nu a mai fost finalizat. Albinuta, un motiv parca tot mai popular pe internetul romanesc, este totodata si mascota portalului Neobizz.ro, lansat nu demult de Neogen. Ideea in sine a 100eyes.ro nu este deloc noua, site-uri de photo sharing, cum ar fi Flickr, fiind destul de populare in randul publicului din Romania. “Principalul element de diferentiere al site-ului este faptul ca este centrat pe teme si nu neaparat pe utilizatori”, explica Dragos Novac. In prezent, la categoria “flori”, spre exemplu, au fost publicate peste 70 de poze, in timp ce tema “Bucuresti” a adunat aproape 130 de imagini. Iar oricine poate cauta prin galeriile foto si poate contribui cu fotografii proprii pentru o anumita tema, dar isi poate crea in acelasi timp si un album foto personal.

Site-ul este in prezent in perioada de testare, cu un public restrans care are deocamdata rolul de a privi cu un ochi critic fiecare functionalitate a site-ului. “Scopul este obtinerea unei variante stabile. Trebuie sa ajunga un produs relevant, care sa fie folosit de cat mai multa lume, moment in care sunt convins ca vom gasi usor un model lucrativ”, spune Novac.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
internet,
online,
site,
trafic,
Flickr,
Dragos Novac
/business-hi-tech/site-ul-saptamanii/flickr-de-bucuresti-2715265
2715265
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.