Videoconferintele au luat locul deplasarilor in strainatate

Postat la 10 noiembrie 2009 87 afişări

Daca in trecut sedintele unei companii se derulau in vesnica sala, acum tehnologia permite intrunirea a peste 700 de persoane din tari diferite in acelasi loc. Companiile salveaza timp si economisesc bani, iar angajatii nu mai recurg la scuza “am fost prins in trafic”.

Acum cativa ani, pentru a putea stabili modelele unei colectii noi, companiei producatoare de echipamente sportive Reebok ii trebuia sase luni. Odata cu introducerea videoconferintelor in sistem, timpul de realizare a unei colectii s-a redus la doua luni, conform spuselor lui Vemun Waksvik, head of channels in cadrul producatorului norvegian de sisteme de videoconferinta Tandberg.

"Videoconferintele au capacitatea de a stimula discutiile si creativitatea, precum si de a accelera luarea deciziilor", sustine un studiu realizat de cabinetul de consultanta Pearn Kandola, in colaborare cu compania Cisco. Studiul subliniaza ca posibilitatea participantilor aflati in locuri diferite de a se vedea atunci cand are loc schimbul de idei (in loc de a comunica, de pilda, prin telefon sau e-mail) contribuie semnificativ la ameliorarea directa a relatiilor de munca, diminuand tensiunile si efectele stresului. "O astfel de aplicatie permite cresterea nivelului de interactiune, castig de timp si economie de costuri, cresterea productivitatii si reducerea impactului asupra mediului", rezuma John T. Chambers, CEO al Cisco Systems.

Un alt avantaj al videoconferintelor este acela ca pot fi inregistrate si vazute mai tarziu de persoanele care nu au putut participa, ceea ce permite nu numai transmiterea mai exacta a unui mesaj, dar ajuta si la mentinerea unitatii organizatiei. In timpul unei sedinte, daca este utilizata doar comunicarea prin e-mail sau teleconferinta, utilizatorii recepteaza doar 45% din mesajul transmis, restul de 55% fiind pierdut, potrivit lui Doris Chiriac, marketing specialist in cadrul Avitech Systems, companie ce distribuie echipamente audio si video in Romania.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/business-hi-tech/it/videoconferintele-au-luat-locul-deplasarilor-in-strainatate-5086878
5086878
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.