Vecinii nostri, suedezii

Postat la 09 decembrie 2008 141 afişări

Pe timp de criza mondiala, sa ai bani de investit si planuri de extindere a afacerii nu e deloc putin lucru. Cu lichiditati de 10 milioane de euro, Enea se pregateste sa se extinda in Romania si ia in calcul noi achizitii.

Pentru secretara de la receptia mobilata in stil minimalist a companiei suedeze Enea, sa intampine un roman nu e o intamplare neobisnuita. “Din Romania veniti? Acolo este IP Devel!” Numele companiei romanesti de software are o rezonanta aparte in sediul Enea. Dintre cele trei achizitii facute anul acesta, cu o investitie totala de mai putin de 7,5 de milioane de euro, IP Devel este cea mai importanta, devenind punctul de pornire pentru dezvoltarea companiei suedeze in Europa Centrala si de Est, dupa cum spune Åsa Landén Ericsson, directorul executiv al Enea. “Avem planuri mari pentru divizia din Romania”, declara ea.

 

Concret, pentru 2009 este planificata deschiderea altor doua birouri IP Devel, unul la Iasi sau Targu-Mures, iar celalalt in India sau China. “Flexibilitatea planurilor noastre este indusa de faptul ca suntem in plin proces de due diligence pentru destinatii si inca evaluam cele patru optiuni”, explica Bogdan Putinica, directorul executiv si cofondatorul IP Devel, adaugand ca investitia minima necesara deschiderii unui birou va fi cuprinsa intre 200.000 si 400.000 de euro, cu tot cu costul managementului local pentru primele 12 luni.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
software,
dezvoltare,
afaceri,
achizitii,
IT,
IP Devel
/business-hi-tech/it/vecinii-nostri-suedezii-3641805
3641805
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.