Un site de-a gata

Postat la 02 iunie 2008 62 afişări

Cei care nu au abilitati tehnologice, dar vor sa-si faca un site cu un design personalizat au optiunea de a apela la o firma specializata. Exista insa si o alta varianta pentru oricine doreste sa-si creeze un site sau un blog, dar care nu este dispus sa plateasca pentru acest lucru: Weebly.

Weebly este un creator de website-uri cu ajutorul caruia o persoana isi poate crea propria pagina web folosindu-se de sabloane pentru interfata si pentru design. In plus, utilizatorii pot pune, pe site-ul lor, continut (poze, text, video) prin procedeul "drag and drop". Au de asemenea o noua platforma de blogging care poate fi adaugata la bara de navigatie a paginii personale Weebly.

Mai exact, Weebly ofera instrumentele necesare crearii unei pagini web printr-un proces care necesita un singur pas de adaugare a continutului care exista undeva pe Web, precum poze de pe Flickr, filmulete de pe YouTube sau harti de la Google. Spre exemplu, cand adaugi un clip video de pe YouTube prin "drag and drop" pe pagina proprie, acesta va aparea printr-un flash player, si nu mai trebuie decat sa ajustezi dimensiunea ecranului asa cum doresti sa fie vazut de toata lumea, metoda diferita de cea prin care adaugi un link care te duce la sursa. Practic, se copiaza continutul care este apoi postat pe site-ul personal.

Crearea unui blog, de pilda, este la fel de simpla ca si crearea unei noi pagini web, iar layout-urile sablon puse la dispozitie de Weebly diminueaza considerabil timpul necesar pentru acest proces. Creatorul de pagini web iti da, de asemenea, posibilitatea de a folosi propriul nume de domeniu, adresa site-lui fiind: numeletau.weebly.com sau orice alta denumire care nu este deja folosita de un alt utilizator.

Pentru cei care doresc mai multa flexibilitate, unul dintre elementele "drag and drop" de la Weebly este Custom HTML, care te lasa sa copiezi portiuni de coduri sursa de pe alte site-uri ? acest lucru este de mare ajutor cand vrei sa adaugi un element pe care editorul de program Weebly nu il contine in aplicatiile proprii. Pentru a crea un site cu ajutorul lui Weebly, nu este nevoie de nicio taxa de inscriere sau de gazduire si nici nu exista limita de numar de pagini web sau de volum de continut. Multi ar fi tentati sa creada ca e ceva putred la mijloc, dar fondatorul David Rusenko spune ca Weebly este un site facut pe acest profil si nu incearca sa atraga bani prin mijloace ascunse. Utilizatorii nu sunt obligati sa adauge publicitate pe site-urile lor, dar pot face asta, daca doresc, prin adaugarea elementului AdBrite pe pagini, avand astfel posibilitatea sa genereze venituri. AdBrite furnizeaza imaginile reclamelor automat si se asigura ca acestea sunt relevante pentru tematica site-ului. Nota catre utilizatorii Mac: Weebly functioneaza si pentru voi, dar incercati intai iWeb de la Apple. Foloseste acelasi "drag and drop", aceeasi abordare de tip "sablon" si functioneaza cu iPhoto si alte programe iLife pentru a face intregul proces mult mai rapid.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Un,
site,
de-a,
gata
/business-hi-tech/it/un-site-de-a-gata-4074204
4074204
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.