Topul celor mai bune console de jocuri (GALERIE FOTO)

Postat la 11 august 2010 404 afişări

Play Station3, Play Station 2, Wii si Xbox sunt nume foarte bine cunoscute de iubitorii de jocuri pe console. Odata cu dezvoltarea tehnologiei acestea au cunoscut numeroase schimbari. Un bun exemplu in acest caz este Microsoft Kinect, care a fost lansat in acest an in cadrul Electronic Entertainment Expo - E3.

Denumit initial Project Natal si rebotezat Kinect, gadgetul va fi un accesoriu incorporat in consola Xbox 360 care are la baza o tehnologie de recunoastere a gesturilor. Asadar, jucatorul nu trebuie sa faca altceva decat sa se miste in fata unor camere video pentru ca gesturile sale sa fie interpretate drept comenzi. Mai exact, intr-un joc de tip shooter, omul isi va putea controla personajul virtual cu ajutorul miscarilor propriului corp. Acesta va fi disponibil pentru consumatori la finalul acestui an.

Si tableta Tableta Apple va reprezenta o adevarata provocare pentru industria de jocuri video, potrivit analistilor de pe piata, informa YahooNews acum cateva luni. " iPhone-ul si iPod Touch-ul sunt un fel de inceput pentru jocurile video", a spus John Koller, director de marketing in cadrul Sony Computer Entertainment America. "Insa, in momentul in care utilizatorii vor sa treaca la o experienta mai vasta, apeleaza la console", a completat acesta, citat de YahooNews, precizand ca, in curand, vor avea si o tableta pentru a se juca.

Ian Lynch Smith, presedintele Freeverse, un dezvoltator al jocurilor pentru iPhone a precizat ca "In orice joc in care se fac mai multe miscari pe display, sau ai o harta de explorat, ecranele mai mari vor fi mult mai utile. "Iar jocurile se joaca cel mai bine pe ecrane mari", a completat acesta. Cu toate astea, tableta va fi mai mult decat o platforma pentru jocuri, insa acelasi lucru se poate spune si despre consolele de jocuri, pe care producatorii incearca sa le vanda sub forma unor dispozitive care au incorporate mai multe functionalitati.

Potrivit unor zvonuri din presa internationala, saptamana aceasta producatorul de console Nintendo a anuntat ca va lansa in 2011 o noua versiune a popularei Wii. Noua consola va avea Blu-Ray incorporat. Inca nu se stie sigur care va fi data exacta a lansarii, insa potrivit analistilor de pe piata, consola va fi disponibila in perioada de vacanta a anului viitor. Blu-Ray-ul este interesant deoarece, aparent, va reduce pirateria, lucru care ramane de vazut insa, potrivit itproportal.com.

Urmărește Business Magazin

/business-hi-tech/it/topul-celor-mai-bune-console-de-jocuri-galerie-foto-6849450
6849450
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.