Romanii cheltuie 140 mil. euro pe internet anul acesta

Postat la 27 iulie 2010 29 afişări

Piata de comert online cu produse IT&C va ajunge anul acesta la un nivel de 140 de milioane de euro, potrivit estimarilor lui Radu Apostolescu, fondatorul si directorul de marketing al magazinului eMAG.

In prima jumatate a acestui an, eMAG a inregistrat vanzari de peste 41 de milioane de euro, in crestere cu 64% fata de perioada similara din 2009 in ciuda diminuarii tot mai accentuate a consumului si a majorarii TVA cu cinci puncte procentuale care au dus, printre altele, la diminuarea cu 10% a pietei. Compania isi mentine astfel estimarile pentru 2010, cifra de afaceri urmand sa ajunga spre 100 de milioane de euro. "Desi poate parea surprinzator pentru sceptici, situatia economica actuala este o oportunitate pentru modelele de business rapid adaptabile si bazate intr-o mult mai mare masura pe eficienta decat cele traditionale, cum este si cazul comertului online", sustine Apostolescu.

Cota de piata a eMAG pe segmentul computerelor portabile a fost in prima jumatate de anului de 22%, conform datelor Gfk, in timp ce pe segmentul telefoanelor mobile inteligente din care operatorii de telefonie mobila detin 82% prin vanzarile subventionate, compania a inregistrat o cota de 10%, iar in ce priveste televizoarele LCD, cota a fost de 8%.

Din incasarile eMAG, o buna parte au insemnat plati cu card bancar, mai ales ca magazinul online a incheiat parteneriate cu mai multe banci, oferind astfel clientilor posibilitatea de face cumparaturi in rate fara dobanda. n prima jumatate a acestui an, in Romania au fost efectuate aproape 1,2 milioane de tranzactii online cu cardul, dublu fata de perioada similara a anului precedent, conform datelor Gecad ePayment, companie care a procesat 1,13 milioane de tranzactii din total. Valoarea tranzactiilor cu card bancar s-a ridicat la 68,5 de milioane de euro in primele sase luni din 2010.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
internet,
IT&C,
eMag,
romani,
estimari,
Radu Apostolescu
/business-hi-tech/it/romanii-cheltuie-140-mil-euro-pe-internet-anul-acesta-6739528
6739528
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.