Peste 90 de milioane de SMS-uri trimise de companii in 2010

Postat la 10 mai 2010 46 afişări

Anul acesta, utilizatorii romani de telefonie mobila vor primi in total peste 90 de milioane de mesaje SMS de la companii, mai mult de jumatate dintre ele fiind trimise de companii din domeniul financiar bancar.

Volumul informarilor si textelor promotionale prin SMS va fi astfel cu aproape 20% mai mare comparativ cu 2009, conform datelor Netopia Sistem, companie care ofera diverse servicii de SMS, precum web2sms sau plati prin intermediul acestui tip de mesaje. Peste 60% dintre cele 90 de milioane de mesaje ce vro fi trimise in acest an vor fi livrate prin platforma Netopia, in crestere comparativ cu 2009, cand prin platforma companiei au fost procesate jumatate dintre cele 70 de milioane de SMS-uri.

Doar 20% sunt mesaje publicitare, restul fiind mesaje de instiitare trimise de companii clientilor actuali sau potentiali. Pentru aceste campaniile directe, companiile vor aloca anul acesta un buget de 3,2 de milioane de euro, in crestere cu 30% fata de anul precedent.

"Daca in anii trecuti sporirea numarului de mesaje era motivata de largirea bazei de clienti ai firmelor, cresterea din 2010 se bazeaza mai ales pe nevoia companiilor de a instiinta mai des actualii clienti, in special pe zona debitelor restante", spune Antonio Eram, CEO Netopia Sistem.

Cele mai interesate de aceasta metoda de comunicare sunt institutiile financiar-bancare, cu 50% din volumul SMS-urilor trimise, urmate de companii din FMCG, cu 30%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IT&C,
SMS,
companii,
utilizatori
/business-hi-tech/it/peste-90-de-milioane-de-sms-uri-trimise-de-companii-in-2010-6105733
6105733
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.