Patul lui Aladin

Postat la 02 iunie 2008 266 afişări

In romanul sau "The Sirens of Titan", Kurt Vonnegut a venit cu ideea unei mobile "fara picioare". In viziunea lui Vonnegut, autor de literatura SF, toate piesele de mobilier erau suspendate in aer, la o inaltime potrivita, cu ajutorul unor magneti, "pentru ca oamenii nu sunt la fel; unii vor un pat cu picioare mai scurte, in timp ce altii vor unul mai inalt". Desi pare o idee trasnita, un arhitect olandez a pus-o in practica si a creat un astfel de pat. Inspiratia? Un alt roman SF ? "Odiseea Spatiala 2001" de Arthur C. Clarke.

Janjaap Ruijssenaars si-a petrecut ultimii 6 ani lucrand la dezvoltarea unui concept de pat magnetic plutitor. Prototipul a fost prezentat pentru prima data in Belgia, la Millionaire Fair, in anul 2006. Inspirat de mediul inconjurator, Ruijssenaars a observat ca gravitatia este factorul fundamental care influenteaza orice idee de design sau de arhitectura. "Nu conteaza in ce tara locuiesti sau in ce cultura ai fost crescut ? gravitatia are influenta asupra oricarei decizii de urbanism, arhitectura sau design." Dorind sa scape de puterea gravitatiei, tanarul arhitect a trecut de la magneti de frigider si modele proprii cu magneti ceramici pentru a testa prima idee, pana a ajuns sa creeze, in final, primul "obiect non-gravitational" in forma unui pat plutitor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Patul,
lui,
Aladin
/business-hi-tech/it/patul-lui-aladin-4074205
4074205
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.