Mouse-ul XXS

Postat la 07 aprilie 2008 39 afişări

"Cu cat este mai mic, cu atat este mai bine", pare sa fie dictonul dupa care se ghideaza producatorii de gadgeturi. Cel mai concludent exemplu de gadget care urmeaza aceasta regula este mouse-ul. Mouse-ul a suferit schimbari de-a lungul timpului, trecand de la marimea normala la mini si acum la super mini, mai mic chiar si decat degetul mic.

O companie din Noua Zeelanda, Simtrix, a reinventat mouse-ul, din ideea de a desfiinta trackpad-ul de pe laptop-uri. Mouse-ul se numeste Swiftpoint si este un dispozitiv care se potriveste perfect intre degetul mare si aratator, fiind tinut ca si cum ai avea in mana un stilou. In prezent, tastatura si mouse-ul reprezinta combinatia universal acceptata in ceea ce priveste interactiunea cu un un computer. Dar fara un spatiu adecvat, aceasta configuratie poate deveni extrem de limitata. Spre exemplu, un utilizator de laptop care gaseste dificil de manevrat trackpad-ul, va apela la un mouse extern. Dar in momentul in care doreste sa stea comod, in pat de exemplu, mouse-ul extern nu mai poate fi manevrat cu usurinta din cauza lipsei unei suprafete plate. Cu Swiftpoint Slider tastatura devine un mouse pad, iar utilizatorii nu mai sunt nevoiti sa renunte la utilizarea laptop-ului din cauza spatiului nefavorabil.

MOBILITATE ABSOLUTA

Swiftpoint este disponibil in doua variante ? Slider si Tripad. Prima dintre ele se adreseaza laptop-urilor, in timp ce Tripad este mai degraba potrivit pentru tablet PC-uri si gadgeturilor cu suprafete multi-touch. Mecanismul dupa care functioneaza Swiftpoint este unul foarte simplu. Miscarile lui sunt detectate de senzori electromagnetici, pozitionati dedesubtul tastaturii, care permit acesteia sa urmareasca mouse-ul, atat pe orizontala, cat si pe verticala, acesta putand fi folosit in aer, deasupra tastaturii. Acest lucru permite utilizatorilor fie sa il manevreze precum un mouse normal, folosind tastatura pe post de mousepad, fie sa il manevreze in aer. Varianta Triped a mouse-ului Swiftpoint poate juca rolul de stilus pentru tablet PC-uri sau suprafete multi-touch. Spre deosebire de varianta Slide, Triped arata ca un tripod ale carui varfuri pot fi folosite pentru actiunile de scriere, desenare si asa mai departe.

Tehnologia Swiftpoint combina inovatiile in hardware si software care dau posibilitatea unei interactiuni cu computerul, de-a lungul tuturor platformelor hardware, aplicatiilor software si mediului utilizatorului, fiind mult mai intuitiva si ergonomica. Swiftpoint a fost creat pentru a invinge frustrarile si dificultatile intampinate la mouse-ul traditional si permite de altfel si flexibilitate si functionalitate maxime in diverse tipuri de medii HCI (human computer interaction).

MAI RAPID SI MAI EXACT

Potrivit unui studiu facut de Universitatea din Canterbury, toti participantii au preferat Swiftpoint in locul touchpad-ului, iar peste 50% dintre acestia au ales Swiftpoint in locul mouse-ului obisnuit, dupa numai 20 de minute de utilizare. Tot din studiu reiese si faptul ca viteza si acuratetea gadgetului minuscul sunt cu 30-40% mai bune decat in cazul unui touchpad normal. Creatorul Swiftpoint Slider, Grant Odgers, spune ca i-a venit aceasta idee in urma acumularii permanente de frustrari cauzate de utilizarea zilnica a mouse-ului, care nu s-a schimbat de 25 de ani. Mouse-ul obisnuit il obliga pe Odgers (ca de altfel pe toti utilizatorii lui) sa schimbe frecvent pozitia mainii de la mouse la tastatura si invers. Prin Swiftpoint Slider, Odgers vrea sa fie cel care schimba ideea de mouse, ajutandu-i pe oameni sa fie mult mai mobili decat sunt acum. Segmentul de utilizatori caruia ii este adresat Swiftpoint Slider este reprezentat de utilizatorii de computere specializate pe media si diferite echipamente dedicate jocurilor video. Ceea ce inseamna ca urmatoarea miscare a companiei producatoare ar putea fi aceea de a incheia parteneriate cu producatorii de console, notebook-uri sau tablet PC-uri, pentru a introduce sub tastaturile device-urilor tehnologia prin care merge Swiftpoint. In momentul de fata Odgers se afla in discutii cu Microsoft si Logitech. Produsul nu a fost lansat comercial si nici nu a fost discutat vreun pret, acesta fiind totusi prezentat la CeBIT.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Mouse-ul,
XXS
/business-hi-tech/it/mouse-ul-xxs-4074117
4074117
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.