EuroMiniStorage: 600 de boxe inchiriate pana la finalul anului

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 04 aprilie 2011 377 afişări

Inchirierea de boxe de depozitare cu autoservire este o afacere destul de noua in Romania. Peste 600 de boxe vor fi inchiriate insa anul acesta, potrivit EuroMiniStorage, primul asemenea depozit din piata locala.

In Marea Britanie exista 700 de depozite, in Franta 200, iar in Spania 100, in conditiile in care in urma cu zece ani piata era inexistenta. In Romania a fost deschis un singur asemenea depozit, iar anul trecut a fost incheiat cu un total de 500 de contracte de inchiriere, dintre care 40% pe termen scurt, de cel mult cateva luni. "Anul a fost incheiat cu un total de 300 de boxe inchiriate. Solutia este una pe termen scurt si este accesibila, mai ales segmentului de consumatori cu venituri lunare de cel putin 500 de euro", spune Danu Temelie, canadianul cu radacini in Romania care a infintat afacerea EuroMniStorage.

In Europa Centrala si de Vest, modelul de business functioneaza deja de ani de zile si insumeaza venituri de ordinul sutelor de milioane de euro, daca nu chiar miliarde. "Piata din Romania este goala, insa zonele emergente au acum cel mai mare potential de crester", sustine Temelie, care a investit in total 15 milioane de euro in doua depozite, unul la Bucuresti si altul la Budapesta. Pentru urmatorii ani, planurile vizeaza deschiderea altor doua unitati in ambele tari. "Investitia ajunge acum la jumatate fata de cele 8 milioane necesare pentru depozitul din Bucuresti", continua seful companiei, cu mentiunea ca vizeaza tot Capitala pentru noile deschideri.

Capacitatea de stocare a depozitului este de 13.500 de metri cubi, suprafata medie a unui depozit inchiriat fiind de 6 metri patrati. "Piata a asimilat conceptul de depozit cu autoservire intr-un mod chiar mai rapid decat orice alta tara din Europa Centrala. Nu exista niciun alt depozit in Bucuresti unde ei ar putea inchiria o boxa de un metru patrat pe o perioada de o luna ", a mai spus Temelie.

Depozitul este partitionat in boxe de la un metru patrat si pana la 27 de metri patrati. Boxele pot fi inchiriate pentru cel putin o luna, iar pretul unei unitati difera in functie de dimensiunile acesteia si de perioada contractuala.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
it,
euroministorage,
boxe,
depozit
/business-hi-tech/it/euroministorage-600-de-boxe-inchiriate-pana-la-finalul-anului-8128965
8128965
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.