Domenii de evitat

Postat la 30 iunie 2008 6 afişări

Unele domenii web sunt mult mai vulnerabile la cyber-infractiuni decat altele, iar ".hk", propriu Hong Kong-ului, este cel mai periculos dintre ele, urmat de ".cn" - China, si ".info", potrivit unui raport al McAfee, producator de antivirusi pentru software si solutii de prevenire a intruziunilor online. Serverele pentru site-urile web care au domenii ".hk" sau ".cn" nu trebuie sa fie neaparat in China. Unii dintre infractorii internetului cauta nume de domenii care apartin unor site-uri ce nu necesita niciun fel de taxe sau care limiteaza cerintele de inregistrare pentru a atrage mai multi utilizatori si a-si mari astfel profitul. Printre site-urile ".com", aproximativ 5% au fost identificate ca fiind periculoase. Cele mai putin riscante nume de domenii sunt: ".gov", ".jp" (Japonia) si ".au" (Australia).

ROKR-ul mobil

Noul telefon muzical de la Motorola, ROKR E8, si-a facut intrarea pe piata din Europa printr-o petrecere

intr-unul dintre cele mai exclusiviste cluburi din Moscova. ROKR E8 este cel mai nou model intrat pe segmentul de telefoane muzicale, care a devenit in ultima perioada unul dintre cele mai profitabile pentru producatori.

La prima vedere, cand este in stand by, pe suprafata lucioasa a telefonului nu este vizibila nici o tasta. Cand este pornit, apar o serie de taste virtuale, iar in momentul in care este actionat playerul pentru muzica, tastatura telefonului dispare si este inlocuita de tastele de control ale playerului (play, pause, fast forward, rewind). Efectul a fost realizat datorita tehnologiei ModeShift, care face posibila afisarea exclusiva a tastelor de care este nevoie in momentul utilizarii. Totusi telefonul pretinde ca este mai mult decat un device bazat pe tehnologia touch. Motorola a dezvoltat o tehnologie care la apasarea tastelor virtuale ofera un feedback similar cu cel al telefoanelor normale, utilizatorul avand astfel garantia ca tasta a fost actionata. ROKR E8 marcheaza si debutul butonului FastScroll, un control care permite consumatorilor sa navigheze usor prin datele incluse in device. Telefonul va fi disponibil incepand cu luna iulie si in magazinele din Romania.

Scaun pentru surferi

Nimic nu se compara cu o dupa-amiaza linistita in care stai pe un scaun confortabil, navigand printre site-urile preferate. Sau cel putin asa ar gandi pasionatii de internet. Kenneth Lylover, un student care a colaborat cu un coleg de-al sau, Leif Sorensen, a inventat un nou model de scaun pentru cei care petrec multe ore pe zi in fata monitorului. Acest scaun ergonomic, denumit Surf Chair, este foarte relaxant pentru corp, care se "muleaza" pe pernutele asezate strategic pentru a masa muschii. Monitorul e suspendat in fata utilizatorului si poate fi adaptat la unghiul de vizionare potrivit pentru acesta. Astfel, pozitia este extrem de relaxanta pentru corp, iar internautii vor putea petrece mult mai multe ore in fata monitorului fara a acuza dureri de spate, cum se intampla in cazul unor scaune normale. Ce ar mai lipsi acestei "statii de munca" - un suport pentru pahar sau tava. In felul acesta, ziua de munca nu ar mai avea pauze de masa,iar scaunul ar fi probabil cumparat de majoritatea angajatorilor.

Vara suna bine pentru gameri

Producatorii de jocuri anunta ca, spre deosebire de alti ani cand vara era strict sezonul block-busterelor, industria de jocuri va lansa, la randul sau, in aceasta perioada, suficiente titluri pentru a-i tine in priza pe gamerii inraiti. Iunie a lovit cu doua nume mari: "Lego Indiana Jones" si "Ninja Gaiden 2". "Metal Gear Solid 4" se va gasi in magazine de luna aceasta si este cea mai asteptata lansare pentru PlayStation 3 de la Sony. Compania se bazeaza pe acest joc, sperand ca va avea ca rezultat cresterea vanzarilor la PS3, care a pierdut teren in fata Xbox 360 de la Microsoft si a consolei Wii de la Nintendo.

Electronic Arts pregateste doua titluri pentru vara aceasta: "Battlefield: Bad Company" este ultima incercare de a aduce seria de shootere militare pentru PC pe console. Iar melomanii vor avea parte nu de unul, ci de doua jocuri "Guitar Hero", care contin melodii ale unor formatii foarte cunoscute precum Aerosmith sau Nirvana.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Domenii,
de,
evitat
/business-hi-tech/it/domenii-de-evitat-4074278
4074278
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.