Cum sa lupti impotriva virusilor IT

Postat la 29 septembrie 2009 39 afişări

Un musuroi de furnici isi propune sa omoare un elefant, iar atunci cand pe spatele acestuia ramane doar una dintre furnici, toate celelalte ii striga de jos: “sugruma-l”. Cam acelasi lucru se intampla si in industria de securitate IT.

Calatoria in Romania a lui Eugene Kaspersky, rusul care a pus bazele companiei de securitate IT Kaspersky Lab, pare sa fi inceput cu stangul: omul de afaceri a fost nevoit sa-si amane cu o zi plecarea din Moscova din cauza faptului ca viza Schengen pe care o detine nu ii permitea accesul in Romania pentru mai mult de 24 de ore. "Am aterizat pe Otopeni cu o zi intarziere, la doua noaptea, in conditiile in care mai erau doar cateva ore pana la inceperea evenimentului unde eram personaj principal", spune Kaspersky, care a participat la inceputul saptamanii trecute la seminarul pe teme de securitate informatica WWW: World Wild West, organizat de Ziarul Financiar si Kaspersky Lab.

Experienta omului de afaceri legata de Romania este destul de restransa, acumulata in cea mai mare parte pe parcursul celor cateva calatorii facute aici in perioada 1998-2002. Atunci, a invatat sa spuna in romana "buna" si "multumesc", si nu numai in romana: Eugene Kaspersky poate spune aceste doua cuvinte in aproape toate limbile din tarile unde compania sa are un birou - 35 in toata lumea. "Sunt un analist de virusi, nicidecum un programator care se pricepe sa scrie linii de cod", se prezinta Eugene Kaspersky intr-un interviu acordat BUSINESS Magazin.

Primul pas in directia securitatii informatice l-a facut in 1989, cand calculatorul sau a fost infectat cu virusul "Cascade", iar el a inceput sa-l analizeze in incercarea de a-si rezolva problema. Treptat, Kaspersky a inceput sa priveasca virusii si securitatea informatica drept un temei pentru o afacere, transformand problema de acum 20 de ani intr-un business cu venituri estimate la 325 mil. euro anul acesta, in crestere fata de 290 mil. euro in 2008.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IT,
securitate,
antivirus,
Eugene Kaspersky
/business-hi-tech/it/cum-sa-lupti-impotriva-virusilor-it-4941010
4941010
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.