Cu biroul în buzunar: tableta de business de la Cisco

Autor: Razvan Muresan Postat la 05 noiembrie 2011 32 afişări

Are 520 de grame, cameră video HD şi acces la aplicaţii în cloud. Tableta de business lansată de Cisco confirmă că videoconferinţele nu mai au acum de-a face doar cu sala de şedinţe.

"Am 50 de oameni în subordine în lume şi doar doi sunt acum cu mine. Ceilalţi 48 sunt la sute sau mii de kilometri distanţă. E mult mai uşor pentru mine să am o comunicare concisă, eficientă şi reală când îi şi văd", spunea în vară, la Las Vegas, Doug Webster, directorul de marketing al Cisco, cu prilejul prezentării tabletei de business. Patru luni mai târziu, Cius ajungea în birourile din Piaţa Victoriei ale companiei, iar şefii Cisco de la Bucureşti mizează pe cartea mobilităţii video pentru creşterea vânzărilor.

Studiile realizate peste Ocean stau însă la baza dezvoltării noului produs. Astfel, videoconferinţele de afaceri sunt prognozate să crească de şase ori între 2010 şi 2015, de două ori mai mult decât traficul IP de afaceri general. Apoi, extinderea soluţiilor de comunicaţii unificate la nivelul unei companii poate duce la două ore de productivitate câştigată în fiecare zi. Până în 2012, conform Gartner, 40% dintre companii îşi vor satisface necesităţile de comunicare prin intermediul unui amalgam de aplicaţii locale în cloud.

Dacă privim dinspre angajat, studiile arată că trei din cinci consideră că birourile nu sunt neapărat necesare pentru a fi productiv şi eficient. În plus, numărul celor care vor să-şi folosească tabletele şi telefoanele inteligente la serviciu e în continuă creştere, în timp ce 46% dintre companii permit accesul cu dispozitive personale în interiorul companiei. Interconectarea cu sistemul de teleprezenţă Cisco este una din caracteristicile tabletei, care permite astfel apeluri video de înaltă calitate şi participarea la întâlniri virtuale video, spun oficialii companiei, precizând că prezenţa sistemului de videoconferinţă TelePresence nu e obligatorie pentru funcţionarea tabletei în mediul de business deoarece celelalte aplicaţii rămân totuşi funcţionale.

"Mediul de afaceri adoptă din ce în ce mai multe aplicaţii destinate uzului personal, iar tableta Cius e construită pentru nevoi specifice mediului de lucru corporatist - comunicaţii video de înaltă definiţie, colaborare, virtualizare desktop şi cloud, securitate şi mobilitate", declară Cristian Popescu, directorul general al Cisco România.

La un an şi jumătate de la apariţia tabletei PC, care a revoluţionat complet tehnologia, concurenţa Apple mizează pe atributele menite să o diferenţieze de gadgetul de timp liber, folosit mai mult pentru distracţie decât pentru a face afaceri. Dimensiunea business şi comunicarea video vor să transforme Cius în iPad-ul corporatiştilor, iar cartea pe care mizează Cisco are toate şansele să fie una câştigătoare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IT&C,
cameră video,
HD,
Cisco,
Cius,
videoconferinţe
/business-hi-tech/it/cu-biroul-in-buzunar-tableta-de-business-de-la-cisco-8921358
8921358
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.