Câţi tineri îşi verifică e-mail-ului şi profilul de pe reţele sociale înainte de a se ridica din pat

Autor: Razvan Muresan Postat la 14 decembrie 2012 104 afişări

90% din cei care compun generaţia Y chestionaţi la nivelul grupului de respondenţi au afirmat că îsi verifică e-mail-ul, mesageria, şi profilurile de pe site-urile de socializare de pe smartphone, de multe ori înainte de a se ridica din pat, relevă un studiu Cisco Connected World Technology.

9 din 10 respondenţi, dintre cei intervievaţi, se vor îmbrăca, se vor spăla pe dinţi şi îşi vor verifica smartphone-urile înainte de a se duce la şcoală sau la serviciu, într-o rutină zilnică; 60% din membrii Generaţiei Y îşi verifică noutăţile de pe e-mail, mesaje text şi site-urile de socializare, de pe smartphone, la nivel de subconştient sau în mod compulsiv; Dintre aceştia, mai degrabă femeile sunt tentate să se conecteze, astfel 85% din femei în comparaţie cu 63% din bărbaţi îşi verifică în mod compulsiv noutăţile de pe e-mail, mesagerie text şi site-urile de socializare de pe smartphone. Peste 40% din respondenţi ar trece printr-un efect de "închistare" şi s-ar simţi neliniştiţi, ca şi cum o parte din ei ar lipsi dacă nu ar putea să-şi verifice constant smartphone-urile. Dintre aceşti utilizatori compulsivi de smartphone, 60% îşi doresc să nu se simtă atât de constrânşi.

Trei din patru respondenţi folosesc smartphone-urile în pat; Peste o treime din respondenţi folosesc smartphone-urile la toaletă; Aproape jumătate din respondenţii intervievaţi (46%) au declarat că trimit SMS-uri, e-mail-uri şi verifică site-urile de socializare în timpul meselor alături de familie şi prieteni; Chiar dacă este periculos, aproape o persoană din cinci admite că trimite SMS-uri în timp ce conduce.

Aproximativ 70% din membrii generaţiei Y au declarat că aplicaţiile pentru dispozitivele mobile sunt importante pentru vieţile lor de zi cu zi; Mai mult de jumătate din respondenţi declară că folosesc aplicaţiile, mai ales pentru jocuri şi divertisment; Circa unul din patru (27%) folosesc aplicaţiile mobile la serviciu.

70% dintre membrii Generaţiei Y au declarat că folosesc mai puţin de 10 aplicaţii de smartphone în mod regulat; Doar unul din patru, 24% dintre respondenţi la nivel global, au declarat că folosesc în mod regulat între 10 şi 25 de aplicaţii.

Două treimi dintre respondenţi au recunoscut că au petrecut cel puţin la fel de mult timp socializând online decât în persoană; Totuşi există o diferenţiere în funcţie de sex: 38% dintre bărbaţii intervievaţi la nivel global petrec mai mult timp socializând în persoană, în comparaţie cu doar 29% din femei;

Peste o treime din respondenţi cred că majoritatea persoanelor au identităţi foarte diferite pe internet faţă de viaţa reală; Întrebaţi despre ei înşişi, doar 44% din respondenţi au declarat că identitatea de pe internet este la fel ca cea din lumea reală.

Smartphone-urile sunt considerate a fi de două ori mai populare decât desktop-ul şi de trei ori mai populare decât tabletele; Aproape 90% din respondenţi încarcă fotografii online pentru a le partaja şi stoca pe site-uri; 62% încarcă videoclipuri pentru a le partaja şi depozita pe site-uri; 87% din respondenţi deţin cont de Facebook, iar unul din 10 este tot timpul conectat la Facebook; 41% din respondenţi actualizează contul de Facebook cel puţin o dată pe zi şi peste o persoană din cinci îşi actualizează contul de mai multe ori pe zi; 56% din respondenţi au cont pe Twitter şi 21% activează pe el cel puţin o dată pe zi;

Bazat pe un sondaj efectuat de InsightExpress asupra a 3600 studenţi şi tineri angajaţi cu vârste între 18 şi 30 de ani şi profesioniţti IT, din 18 ţări, raportul analizează cum Generaţia Y utilizează internetul şi dispozitivele mobile pentru a se conecta cu lumea din jurul lor. Raportul dezvăluie comportamentul şi atitudinea faţă de accesul şi confidenţialitatea fluxului enorm de date generate de smartphone-uri, senzori, camere video, monitoare şi alte dispozitive conectate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
internet,
tehnologie,
consum,
obiceiuri,
tineri
/business-hi-tech/it/cati-tineri-isi-verifica-e-mail-ului-si-profilul-de-pe-retele-sociale-inainte-de-a-se-ridica-din-pat-10392778
10392778
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.