BitSolutions: Cheltuielile companiilor cu externalizarea IT, la jumatate fata de 2008

Postat la 08 septembrie 2010 32 afişări

Costurile pentru externalizarea serviciilor IT, unul dintre putinele domenii rezistente la criza, s-au diminuat anul acesta spre jumatate fata de nivelul de dinainte de criza, dupa cum apreciaza Florin Scarlat, directorul general al companiei de outsourcing si consultanta BitSolutions.

O companie cu aproximativ 50 de angajati cheltuie lunar pentru serviciile de IT externalizate intre 500 si 1.000 de euro, in functie de pachetul de servicii ales. "Acum doi ani, suma putea fi chiar dubla", sustine Scarlat. Scaderea incasarilor per client este insa compensata de cresterea numarului de companii care externalizeaza o parte din serviciile IT catre o companie specializata. In cazul BitSolutions, portofoliul de clienti ai companiei a crescut anul trecut cu 30%, pana la 39 de companii, cifra rotunjita in 2010 cu inca aproximativ 15%, potrivit estimarilor companiei, aproximativ doua treimi dintre aceste companii fiind din randul celor mici si mijlocii.

"Nu am pierdut niciun client, dar am renegociat contraclele cu clientii vechi, fie pentru extinderea serviciilor furnizare, dar mai ales pentru reducerea costurilor", spune directorul general al BitSolutions, cu mentiunea ca si el a negociat la randul sau contractele cu furnizorii. In primul semestru al acestui an, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 450.000 de euro, in crestere cu 15% fata de aceeasi perioada a anului trecut. "A doua jumatate a acestui an va arata cel putin la fel ca prima in privinta incasarilor, raportat la perioada similara din 2009", spune Scarlat, care se asteapta si la un avans de 10% al profiturilor.

Urmărește Business Magazin

/business-hi-tech/it/bitsolutions-cheltuielile-companiilor-cu-externalizarea-it-la-jumatate-fata-de-2008-7149528
7149528
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.