Grupul Agricover - CROP360. Conectează fermierii de astăzi cu agricultura de mâine

Postat la 14 februarie 2022 62 afişări

Grupul Agricover - CROP360. Conectează fermierii de astăzi cu agricultura de mâine

Tehnologia digitală este din ce în ce mai prezentă în viaţa de zi cu zi, atingând toate domeniile, inclusiv cel agricol. Agricover susţine această direcţie şi vine astfel cu o soluţie prin care să faciliteze fermierilor accesul la instrumente digitale care să îi sprijine în creşterea unor afaceri profitabile, indiferent de mărimea lor. Agricultura de mâine înseamnă tehnologie, inovaţie şi informaţii precise, motiv pentru care reprezentanţii companiei au construit platforma Crop360, unde fermierii au acces într-un singur loc la servicii de agricultură digitală pentru o fermă performantă.

Descrierea proiectului:

Agricover Technology este compania prin intermediul căreia Grupul Agricover oferă fermierilor acces la cele mai noi inovaţii în agricultura mondială şi, practic, le faciliteză acestora o transformare a modului în care îşi desfăşoară activitatea prin intermediul tehnologiilor digitale. Compania a fost înfiinţată în 2020 şi în prezent are o echipă de 22 de angajaţi. Crop360 este o platformă digitală integrată pentru ferme, prin intermediul căreia fermierii au acces rapid la servicii şi informaţii pentru adoptarea deciziilor corecte în timp real. Platforma este dezvoltată în jurul unei hărţi GIS, care permite o vizualizare rapidă si intuitivă a datelor precum şi o gestionare eficientă a tuturor parcelelor. 

Crop360 este formată din mai multe module, construite pentru a le oferi fermierilor suport decizional în activităţile zilnice din cadrul fermei. Modulul principal al platformei este Ferma Mea – un instrument pentru o monitorizare permanentă, de la distanţă, a stadiului de creştere a plantelor şi a evoluţiei culturilor, prin intermediul imaginilor satelitare şi a indicilor de vegetaţie. Fermierii îşi pot planifica lucrările în câmp şi atribui sarcini angajaţilor din fermă şi sunt alertaţi atunci când există probabilitatea de apariţie a bolilor în cultură sau când există riscul de vreme extremă. Pot localiza în orice moment echipamentele agricole şi au acces la istoricul traseului parcurs de acestea.

De asemenea, prin intremediul modulelor de management al stocurilor şi a contractelor fermierii pot organiza în mod eficient contractele de arendă şi pot vizualiza uşor intrările şi ieşirile de marfă din depozit pentru a obţine rapid rapoarte privind produsele aplicate pe fiecare parcelă.

Elementul de noutate:

Crop360 este singura plaforma digitală integrată pentru agricultură. Accesul facil şi rapid la toate informaţiile de care fermierul are nevoie în luarea celor mai bune decizii pentru fermă reprezintă principalul element de inovaţie şi diferenţiere a serviciilor de agricultură digitală oferite fermierilor. Platforma integrată este construită în jurul unei hărţi GIS pentru o vizualizare şi o utilizare intuitivă. Totodată, fermierii parteneri Agricover au o vedere de ansamblu asupra relaţiei comerciale. Aceştia pot achiziţiona rapid inputurile necesare prin intermediul magazinului online, pot avea acces la informaţii privind situaţia financiară, scadenţele creditelor, tragerile şi rambursările efectuate, precum şi posibilitatea utilizării creditelor la un clic distanţă.

Efectele inovaţiei:

Fermierii pot lua decizii în timp real, pot monitoriza şi evalua rapid situaţia culturilor şi interveni imediat ce sunt identificate sau prognozate probleme în culturile lor. Prin intermediul instrumentelor eficiente precum localizarea echipamentelor, administrarea contractelor de arendă sau managementul stocurilor, fermierii îşi pot eficientiza resursele şi timpul alocat pentru administrarea activităţilor zilnice din cadrul fermei. Pentru a le asigura fermierilor un produs de calitate şi uşor de utilizat, acest proiect a fost dezvoltat de echipa internă Agricover Technology coordonată de Radu Rădoi, chief digital officer, împreună cu parteneri externi, importanţi dezvoltatori de tehnologie digitală la nivel mondial, precum Microsoft, ESRI şi DTN.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.