GRAMMA: Gramma x Strămoşi NFT limited edition

Postat la 14 iulie 2022 240 afişări

GRAMMA: Gramma x Strămoşi NFT limited edition

Gramma Wines a achiziţionat de curând 27 de NFT-uri (non-fungible tokens) din colecţia „Strămoşi” lansată pe Elrond, pe care le-a transformat în etichete fizice într-una dintre ediţiile limitate de sticle de vin, găsind astfel o utilitate artei digitale achiziţionate.

Descrierea inovaţiei:

Producătorul de vin a reuşit să aducă ceva din viitor, virtual – un NFT, alături de ceva tradiţional – cum este vinul, şi să ofere astfel o experienţă ca o călătorie în timp. Dacă plasăm în timp cele două elemente, vinul şi NFT-urile, ne dăm seama că ele sunt aşezate diametral opus, la o distanţă de peste 6000 ani, însă ne bucurăm de amândouă acum. Global, există o discuţie deschisă despre relevanţa şi aplicabilitatea NFT-urilor, iar Gramma a găsit modalitatea de a folosi tehnologia recent lansată pentru propriile produse. Mai mult, colecţia „Strămoşi” lansată ca NFT pe reţeaua românilor de la Elrond reprezintă o colecţie de imagini inspirate din folclorul românesc, iar o parte din fondurile primite din vânzarea colecţiei vor fi folosite pentru a promova turismul local, o componentă pe care şi compania o explorează odată cu lansarea conceptului de locuire în vie. Persoanele implicate în dezvoltarea proiectului sunt Marian Olteanu şi echipa Gramma Wines, alături de Sabin Stănescu şi echipa proiectului „Strămoşi”.

Elementul de noutate:

Aplicabilitatea pentru conceptul de NFT, care duce arta digitală în offline, oferind o experienţă reală.

Efectele inovaţiei:

Costuri relativ mici pentru design şi înregistrarea drepturilor de autor pe grafică,  accesarea unei comunităţi speciale, de nişă şi foarte închegată, cea a pasionaţilor de piaţa cripto şi popularizarea conceptului de NFT.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.