Dispozitivul care traduce limbi străine în timp real. Vezi cât costă şi când se lansează

Autor: Florin Casota Postat la 18 iulie 2016 16083 afişări

Dispozitivul care traduce limbi străine în timp real. Vezi cât costă şi când se lansează

Un nou gadget de tip headset promite să traducă în timp real. Aşadar, ne-am putea opri din gesticulat frenetic şi din folosirea – cu succes îndoielnic – a Google Translate. Sistemul este numit simplu „Pilotul“ şi e compus din două căşti pentru urechi, purtate de doi oameni care nu vorbesc aceaşi limbă.

Acestea se conectează prin Bluetooth la o aplicaţie şi fiecare poate vorbi în limba lui, informaţia fiind tradusă în timp real. Iniţial, dispozitivul va putea fi folosit pentru a traduce conversaţii în limbile engleză, spaniolă, franceză şi italiană. Reprezentanţii Waverly Labs spun că alte limbi vor fi disponibile în curând, printre care hindi, arabă şi limbile slave. Compania nu a vrut să dezvăluie cum funcţionează exact dispozitivul.

În prezent, Pilot se află în stadiul de proiect şi a strâns prin intermediul platformei de crowdfunding Indiegogo o finanţare de peste 2,5 milioane de dolari, mult peste suma cerută iniţial. Clienţii pot beneficia acum de o reducere şi pot achiziţiona produsul pentru 200 de dolari (faţă de 299 de dolari, în mod normal), iar lansarea este planificată pentru mai 2017. Sistemul ideal ar fi format doar dintr-o cască astfel încât purtătorul să poate înţelege tot ce se vorbeşte în jurul său, fără ca interlocutorii să fie nevoiţi să poarte şi ei o cască, fapt recunoscut de dezvoltatori, care lucrează la acest următor pas.

Urmărește Business Magazin

/business-hi-tech/dispozitivul-care-traduce-limbi-straine-in-timp-real-vezi-cat-costa-si-cand-se-lanseaza-15345723
15345723
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.