Alina Antonie: Cea mai importantă lecţie pe care am învăţat-o în pandemie este că putem face faţă oricărei situaţii

Postat la 06 mai 2021 641 afişări

Alina Antonie: Cea mai importantă lecţie pe care am învăţat-o în pandemie este că putem face faţă oricărei situaţii

Legal Director Huawei Huawei Technologies


Cifră de afaceri (2019): 1,8 mld. lei Număr de angajaţi: 2.300


—   Cea mai importantă lecţie învăţatăîn pandemie:

Putem face faţă oricărei situaţii – aceasta este cea mai importantă lecţie pe care am învăţat-o în pandemie. Avem puterea de a ne reinventa şi de a găsi soluţii atât pentru noi ca profesionişti, cât şi pentru compania în care lucrăm. Pe plan personal, am descoperit că am mai mult curaj decât aş fi crezut vreodată. Am sărit cu paraşuta pentru prima dată şi a fost o experienţă extraordinară. De asemenea, lipsa interacţiunii sociale directe m-a făcut să mă îndrept spre mine şi să găsesc abilităţi pe care cu siguranţă nu le-aş fi găsit dacă această pandemie n-ar fi existat. Spre exemplu, am aflat că am o voce frumoasă şi că îmi place să cânt.

—   Cea mai importantă decizie pe care am luat-o în ultimul an:

Pandemia a însemnat adaptarea politicilor şi măsurilor companiei pentru a proteja sănătatea oamenilor din echipă şi din afara ei.  A crescut în mod evident numărul de activităţi pentru sprijinirea comunităţii (am făcut donaţii pentru a-i susţine pe cei din linia întâi în lupta cu pandemia) şi cred că toate aceste lucruri pot fi privite ca fiind o formă a deciziei de a sublinia dimensiunea socială şi umană a companiei noastre.

—   Cum mi-am menţinut colegii motivaţi în această perioadă:

Prin adaptarea programului astfel încât să poată fiecare dintre noi să îşi protejeze în primul rând sănătatea, familia şi apoi să acorde atenţia cuvenită companiei din care face parte. În al doilea rând, am menţinut colegii motivaţi prin susţinerea acordată de companie în toate situaţiile în care mi s-a adus la cunostinţă nevoia unui coleg de a fi sprijinit pentru a depăşi dificultăţi care ţin de pandemie. În al treilea rând, prin menţinerea unei permanente legături între echipe, indiferent că îşi desfăşurau activitatea online sau offline, ceea ce a contribuit la atenuarea stării de nesiguranţă şi izolare şi la creşterea sentimentului de solidaritate şi apartenenţă la comunitate.

—   Work from home sau de la birou?

Ambele, compania ne-a lăsat libertate deplină să alegem, pentru motivele expuse anterior.  Avantajul muncii la birou este interacţiunea directă cu colegii, care nu poate fi înlocuită de întâlnirile online. Totuşi, pandemia ne-a arătat că putem lucra la fel de bine şi de acasă şi de la birou, suntem la fel de eficienţi şi dedicaţi.

—   Locul din care îmi iau energia necesară depăşirii unei crize:

Familia, prietenii, colegii, compania, societatea. De fiecare dată când am un moment dificil, când am nevoie de susţinere, îmi reamintesc că dispun de toate resursele de care am nevoie. 

—   Persoana care m-a inspirat cel mai mult în această perioadă:

Fiul meu. Am văzut ca un tânăr poate să dea mesaje de optimism şi de putere de a trece uşor peste situaţii complicate. Mi-a reamintit să văd partea optimistă a schimbării şi să găsesc lucruri pe care să le apreciez şi de care să mă bucur. 

—   Putere vs. feminitate:

În proporţii echilibrate, cele două atribute dau femeia contemporană implicată în familie şi societate. Ele nu se exclud ci, dimpotrivă, sunt melanjul perfect în această perioadă a evoluţiei societăţii.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.