400.000 de smartphone-uri vandute in Romania in 2009

Postat la 02 mai 2010 13 afişări

„Cota de piata a smartphone-urilor a ajuns In 2009 la aproximativ 10% din piata totala a telefoanelor mobile in Romania”, potrivit lui Andrei Oltei, de la Vodafone Romania.

Functionalitatile si aplicatiile create la origine special pentru segmentul de business s-au dovedit, in timp, utile si pentru alte categorii de posesori ai telefoanelor inteligente. Mai precis, posibilitatile de personalizare a agendei, push e-mail-ul, posibilitatea de a redacta documente Word, GPS-ul sau tastatura similara celei de calculator sunt intre cele mai cautate atribute ale unui astfel de telefon.

Pana la finalul anului 2011 vanzarile de smartphone-uri le-ar putea depasi la scara globala pe cele de PC-uri, reprezentand cel mai rapid segment de crestere de pe piata de dispozitive mobile, potrivit companiei ce cercetare Gartner. In cel de-al doilea trimestru al lui 2009, vanzarile de telefoane mobile au totalizat 286,1 milioane de unitati, inregistrand o scadere de 6,1% fata de aceeasi perioada din 2008.

Citeste mai multe in "Noul trend: telefonul inteligent"

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
smartphone,
vodafone,
vanzari,
cota de piata,
/business-hi-tech/400-000-de-smartphone-uri-vandute-in-romania-in-2009-6067170
6067170
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.