Carnatii de Plescoi, pe cale de a fi recunoscuti in Europa

Postat la 04 iunie 2010 19 afişări

Un numar de 16 produse romanesti sunt in faza avansata de certificare europeana ca produse traditionale.

Carnatii de Plescoi si pastravul afumat din zona Brasovului sunt doar doua dintre produsele cu care Romania va fi recunoscuta pe plan international. Ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru, a declarat joi ca un numar de 16 produse alimentare sunt inregistrate la Ministerul Agriculturii si se afla in faza avansata pentru obtinerea certificarii europene de produse traditionale.

"Avem 2.653 de proiecte din partea producatorilor romani in baza de date a ministerului, produsele acestora fiind recunoscute la nivel national ca produse traditionale. Dintre acestea, 16 dosare sunt in faza avansata, urmand sa fie depuse pentru a fi recunoscute la nivel european. Daca vor trece de acest nivel, vor primi denumirea de indicatie de origine geografica, ceea ce inseamna ca produsele lor si zonele unde sunt fabricate vor fi recunoscute in Europa", a spus Dumitru.

Cititi mai mult pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

/articolul-zilei/media-advertising/carnatii-de-plescoi-pe-cale-de-a-fi-recunoscuti-in-europa-6270992
6270992
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.